Hogyan tanuljam meg a nikon d3200 használatát?
Igen ennyit valóban én is megtudok tenni de amit beírtál azért egy picit összetett,ennél konkrétabbra gondoltam.
Pl kimondottan a d3200-ről esetleg személyes tapasztalat innen valakitől aki szintén kezdő és ilyet vett vagy amikor kezdő volt még ezen tanult ilyenek.
Nekem nem jelent szar ügyet,szoktam olvasgatni.
De nem véletlenül kérdeztem kimondottan a d3200-est,úgy hallottam könnyebb kezelni és belépőszintű dslr gépnek hívják,ezek után a személyes tapasztalatokra lenék kíváncsi.Azt,hogy ez egy jó gép azt tudom,ami érdekel,hogy kimondottan ezt a gépet hogy kezeljem,valamennyire már utána olvasgattam,hogy mi mit jelent,viszont nem tudom,hogy ha konkrétan ott van a gép a kezembe akkor tudom is-e használni rajta ezt a tudást.
Kedves kérdező!
1. Meg kell tanulni a fotózáshoz az alapismereteket. Az egész internet tele van okos tanácsokkal és jó képekkel - fotós albumokkal, blogokkal.
2. El kell olvasni, hogy a tesztelők milyennek találták, mi a véleményük róla, kinek ajánlják. Pl.: itt: [link]
3. El kell olvasni a D3200 használati utasítását például itt: [link]
Mondjuk a nulladik pont az, hogy mihez érzel affinitást. A fotózás tág fogalom. Van akit a tárgyak izgatnak és egy egyszerű parafadugóról is tud megdöbbentő felvételeket csinálni. Van aki kolibrit szeretne fotózni 2 km távolságról. Van aki a felettünk átrepülő repülőgépeket fotózza lelkesen. És van aki a villanyvasútja építését dokumentálja: [link]
Szóval szerintem nem feltétlenül a D3200 használatát kellene megtanulni, hanem az érdeklődési körödnek megfelelő gépet kellene választani...
"De nem véletlenül kérdeztem kimondottan a d3200-est,úgy hallottam könnyebb kezelni"
Minden DSLR-t ugyanolyan bonyolultságú kezelni. Van 1-2 darab, aminek a fókuszrendszeréhez külön könyvet adnak, de az nem ez az árkategóia.
"Egy ismerősömnek van ilyen gépe de elnézve a képeit nem sokkal jobb minőségűek mint az én kompakt gépemmel készült képek.Ez nyilván nem a fényképező gép hibája hanem a mögötte lévő emberé."
Ha veszel egy D3200-at, és a 18-55-tel használod, akkor látszólag ugyanolyan képeket fogsz csinálni, mint egy kompakttal. Viszont akkor is lesz eltérés, elég csak belenagyítani a képbe: míg egy DSLR gépnél 1:1 nagyításnál látsz részletet, addig egy kompakt elvérzik, hiába a marketing duma meg az eladói sz&@ság, hogy minél több megapixel, annál részletgazdagabb a kép. Viszont ha ért egy kicsit az ember hozzá, és nem a programmódok (kis piktogrammok), teljesen automata (általában zöld nágyzet), vagy P módban használja az ember, akkor kitűnik a kompakt gép képeitől.
"Magyar nyelvű felvilágosítást tud esetleg valaki dslr gépekhez?"
Az előttem lévő hozzászólása valamelyest iránymutató: az alapokat be kell vágni, aztán alkalmazni kell a kiszemelt gépen. Ehhez 4 út vezet:
1: [link]
2: [link]
3: a fényképezőgéped használati utasítása, miután megvetted (nem véletlenül adják hozzá, szánd rá azt a 1,5-2 órát, RENGETEG mindent megtudsz belőle!!!).
4: fotózol, és tapasztalatot szerzel.
Nagyjából ennyi lenne kicsit szájbarágósabb stílusba a dolog, nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Igazából Neked kell rájönnöd arra, hogy a géped milyen körülmények közt hogyan használd, mert ahány felszerelés, ahány ember, ahány látásmód, annyi féle beállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!