Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Bridge vagy DSLR fényképezőgép...

Bridge vagy DSLR fényképezőgép vadfotózáshoz és madárfotózáshoz? Canon SX50 vagy Sony Alpha 58?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan eljön az ideje, hogy veszek egy új gépet. Már nagyon sokat gondolkodtam és lassan már fél éve, hogy válogatok. Minden gépről elolvastam a teszteket, fórumokat, véleményeket és megnéztem több száz képet. 60%-ban állatokat, azon belül is madarakat szeretek fényképezni. De bőven fotózom 40%-ban tájképet és portrét is. Van kettő döntősöm: Az egyik egy Bridge gép a másik egy DSLR. Név szerint Canon SX50 vs. Sony Alpha 58. Tehát már biztos, hogy az egyiket fogom megvenni de mindkettőnek meg van a saját hátránya és előnye. Nagyon érdekelne: melyiket javasolnátok jobban? Pro és kontra esetleg?

2014. okt. 30. 21:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Pontosan ugyanolyan a 300mm gyújtótávolság a két váznál (mivel mindkettő APS-C, vagy max nagyon kicsit tér el, mivel a Sony-nál is 1,5x a crop a FF-hez képest) viszont a 300mm leginkább kevés ahhoz képest amit egy bridge tud zoomban. Nehéz ezt így elmagyarázni, tanulnod kellene még, hogy tudd mi mit jelent, mert így nem sok értelme van vásárolnod.
2014. nov. 3. 13:10
 12/14 A kérdező kommentje:
Ne érts félre, tudom mi mit jelent. A kérdésem inkább arra irányulna, hogy kinek van gyakorlati tapasztalata a két géppel és hogy, melyiket használná inkább a fent kérdezett témákhoz. A gondom inkább, hogy a gépeket még nem sikerült az áruházakon kívül terepen élesben kipróbálni. Ezért a tapasztalatokra vagyok kíváncsi és/vagy érvekre, hogy melyiket érdemes választani.
2014. nov. 3. 13:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg de az alapján amit leírtál fogalmad sincs, hogy mit jelent a gyújtótávolság és hogy az milyen viszonyban van a bridgeek vagy kompaktok "zoom" szorzóival etc...
2014. nov. 3. 13:51
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom h mennyire új az információ, bocs ha valakit megismételnék, de a 300mm-s tamronnal se mással nem fogsz tudni madarat ill vadakat fotózni jó minőségben. Nem érdemes max olyat ami pár méterre van tőled és mehet makróba. Az sx50-nel ellenben lőhetsz madarakat messziről is de a minősége gyengécske a tükörreflexeshez mérten.
2014. nov. 6. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!