Canon EOS 30D vélemények?

Figyelt kérdés
Használtan szeretnék olcsó és jó DSLR-t venni. Mit javasoltok?

2014. okt. 19. 21:01
 1/10 A kérdező kommentje:
Lemaradt: ez mennyire lenne megfelelő kezdő DSLR-nek? És esetleg tudtok jobbat/megfelelőbbet?
2014. okt. 19. 21:04
 2/10 BazsiBácsi ***** válasza:
100%

A 30D egy viszonylag olcsó, de jó DSLR váz. Nikon pártiként (még mindig az vagyok, és az is leszek) Canon 20D-t szerettem volna venni, 30D lett belőle, és egy másodpercig nem bántam meg. Bőven többre elég, minthogy elsajátítsd az alapokat. Van pár bosszantó hibája, de javarészét úgyse használod sose. Cserébe többek közt kárpótol, hogy a vaku talpfeszültsége 250V-ig mehet hotshoe-n, míg az újabbakon 12V-ig. Tehát veszel egy 30 éves full manuális dönthető fejű vakut, és vígan használod (saját tapasztalat). A magnézium váz az egyben pro és kontra: pro, hogy magnézium, lecsapsz vele bárkit, aztán vígan fényképezel tovább, kontra hogy nehéz.

Viszont az még hozzátenném, hogy bármilyen árkategóriáról beszélünk, ha nincs hozzá jó objektíved, akkor nem érsz vele semmit. Viszont bármilyen (és tényleg, BÁRMILYEN) menetes/bajonettes objektívet rá tudsz tekerni megfelelő adapterrel (még Nikon F-et is!), így ha nem riadsz vissza a full manuális objektívektől egész olcsón bevásárolhatsz.

Ha tesztképek érdekelnek ajánlom a flickr-em (mind 30D-vel lett készítve, és csak lelkes amatőr vagyok, semmi több):

[link]

2014. okt. 19. 21:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, tetszenek a képeid! Objektívnek mit ajnálanál, ami megfizethető és egy kezdő dslr használónak, elég széles skálán használható?
2014. okt. 19. 21:35
 4/10 BazsiBácsi ***** válasza:
100%
Sajnos ebben csak általános javaslatot tudok tenni (mivel én cska fix gyújtótávolságú objektíveket használok): vegyél egy Canon 18-55 IS I vagy II objektívet hozzá (és ne DC I/II/III legyen!!!), és majd a későbbiekben látni fogod, hogy mire van szükséged (nagyobb fényerő, nagyobb gyújtótávolság, stb).
2014. okt. 19. 21:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek az elsővel: a 30D egy régi, de nagyon jó gép, egy 18-55 IS II objektívvel a legjobb ár/érték arányú kezdő szett.

A 18-55-öt majd le fogod cserélni valami jobbra, de addig ne költs sokat egy objektívre, amíg nem tudod, milyen eszközök segítenek megvalósítani a művészi elképzeléseidet. Ha viszont már megvan az irány, akkor ne sajnáld a pénzt az üvegre, mert háromszor olyan fontos, mint a váz.

2014. okt. 20. 00:05
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
A 30D egy öreg, de használható gép, megvannak a maga korlátai, de azt tudd, hogy a fotográfiában nem létezik olcsó és jó. Ahol spórolsz, ott kompromisszumokat kell kötnöd és erre nincs megoldás vagy kiskapu. A 30D egy klassz váz volt a maga idejében, de igencsak eljárt felette az idő, jobbat pedig csak drágábban tudsz venni.
2014. okt. 20. 09:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést nem akarom mindenképpen megvalósítani, de mi történne, ha a régi ZENIT ET gépemen lévő obit ráraknám egy mai dslr vázra? Nagyon használhatatlan ötlet?
2014. okt. 24. 00:02
 8/10 BazsiBácsi ***** válasza:

Megfelelő adapterrel (M42->EF) természetesen felteheted rá. Viszont manuális lesza fókusz is, illetve a blendeálltás is. Ha chipes adaptert veszel, akkor fókuszvisszajelzésed is lesz.

Egyébként mi van rajta? Helios 44 széria, vagy Industar 50-2?

2014. okt. 24. 07:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Helios van rajta. És lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, de engem nem különösebben zavarna, hogy manuális a fókusz és a blende állítás. Szóval elvileg használható lenne így is..
2014. okt. 24. 08:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért azt tudd, hogy míg a filmnek gyakorlatilag mindegy volt, hogy milyen imszögből kapja a fényt, a szenzornak a mikrolencsék miatt egyáltalán nem az.
2014. okt. 24. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!