Milyen DSLR fényképezőt és objektívet vegyek?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy DSLR fényképezőt(tájkép,és portré fotózáshoz használnám) és hozzá 2 db objektívet. Ezeket néztem ki szerintetek egy kezdőnek ez jó választás?
Fényképezőgép: Nikon D5300
Objektívek: Sigma 17-70mm f/2,8-4 (C) OS HSM Macro
Sigma 15mm f/2,8 EX DG fisheye diagonal
Ezeket néztem ki youtube videók illetve fórum ajánlások után. De kíváncsi lennék személyes véleményekre is.
Még annyit kérdeznék hogy az objektívek nevében mit jelentenek ezek a f/2,8-4 (C) OS HSM Macro dolgok
PL minek a rövidítése az hogy f/2,8-4 OS HSM (C) Macro ,, meg a többi. Net-en utánaolvastam és nagyjából tudom de hátha rosszul ezért inkább megkérdem.
Te szereted ezt a fisheye hatást? Mert az a 15 mm-es csak abban az esetben ad neked pluszt. Az a 2 mm nem olyan feltűnő, tájképekhez és portréhoz egyaránt jó a 17-70 -es.
Vagy csináld úgy hogy veszel egy tényleg portrékra készült objektívet: 50mm f/1.8
meg tájképekhez egyet: Tokina 11-16mm f/2.8 (keretet nem tudok, a tokina 180-190 ezer körül mozog az 50mm (új af-s g nikon) 50-56 habár ez már fx obi, a d5300 vázon ez 75 mm-el egyenértékű.) Viszont tájképekhez jó a 17-70 es obi is 17 mm-en.
f/2.8-4 : Legkisebb zoom értéknél az első (ebben az esetben f/2.8) Legnagyobb zoom értéknél (f/4) a legtágabb rekesz.
OS: Optical Stabilization (nikonnál VR=Vibration Reduction Canon IS=Image Stabilization... és még sorolhatnám, mert minden gyártó máshogyan nevezi el a rázkódáscsökkentést)
HSM=HyperSonicMotor
Köszönöm a választ. Ezek szerint jól tudtam. Meg arra gondoltam hogy veszek egy ilyet portré fotózás hoz.
Portréhoz inkább 85mm való, mint a 35. Nem azt mondom, hogy nem lehet 35mm-en portrézni, de jobban áll portrénál a távolság mindenkinek. Ráadásul a Nikonnak a 85mm f1.8 G objektíve bitangjó rajzolatú, és árban is szerényebb:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!