1100D után 600D vagy 700D?

Figyelt kérdés

Sokat filkózok rajta. Fotózok rengeteget, de elkezdtem videózni (nagyon a kezdeteknél járok) is és az 1100D csak HD minőséget tud, a másik kettő meg FullHD-t. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy videózásnál is lehessen blende és 'zársebességet' állítani. Ezeket is tudja mind a kettő.

Ami fontos szempont lenne még az a gyorsaság. Bár nem túl gyakran használnám ki.

Felvetettem magamban a lehetőséget, hogy 100D, de az meg túl pici. Vagyis nem pici, csak egy 1100D után egy még kisebb váz furcsa lenne, valamint fontos lenne a kihajtható kijelző. Objektívként egy fix 40-essel beérem, de lehet beszereznék egy 18-55-ös IS STM-es objektívet. Gondolkoztam azon is, hogy fontos-e az az érintőkijelző...de nem tudtam megválaszolni.

Elmentem megtapiztam a 700D-t. Anno volt a kezemben 600D is, de akkoriban nem igen értettem a DSLR világát.

Hosszabb távra tervezek vele Úgy 3-4 év. Hivatásból szeretném csinálni, ám előtte alapozni szeretnék, ezt pedig egyetemen fogom Film- Színház és Médiaismeretek szakon (nem Magyarországon). Bár utóbbi nem lényeg, csak azért írom, hogy elég motivált vagyok ahhoz, hogy ne adjam fel.

2014. okt. 5. 23:31
 1/2 A kérdező kommentje:

Persze fotózáshoz vannak más objektívek is, leginkább a fix 50 1.8-at és a 8mm-es Samyang-ot használom.

Videózáshoz használnám a 400mm-eset és a 18-55 IS STM-et.

2014. okt. 5. 23:35
 2/2 A kérdező kommentje:
40 mm - elírtam, bocsánat.
2014. okt. 5. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!