Canon 1100D -> Canon 700D?
Megéri-e váltani szerintetek? Obik, amikkel együtt dolgozna:
-Canon 50 mm f/1.8
-Walimex/Samyang 8mm f/3.5-ös halszem
-Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG macro
-(nagyon néha 18-55 III)
Képek zöme az előbbi hárommal készül. Fő témám az éjszakai város, nappali pillanatok, nagy hegyek, viharok, ritkán de nagyon ritkán portré szerűség.
Szeretnék belecsapni a videózásba is, de valahogy foggalmam sincsen, hol kezdjem, hogy hogy egyáltalán mi ez az egész videózás. A fotózásban évek kellettek, amíg kiismertem magamat (nem az 1100D az első gépem) rengeteget böngészem a fórumokat is, rengeteg 500px, flickr, rengeteg fotósoldalt követek, és merítem/vegyítem az ötleteket. Szóval sikerült kisismerni nagyjából a fotózást, de még mindig messze vagyok a fotós szinttől. De téma/hely mindig van, akár random is.
Kérdés tehát az, hogy egy 700D jobb lenne-e képminőség tekintetében? Gondolok itt, hogy újabb technika dolgozik benne, halkabb (az 1100D szörnyen szenvedő hangot ad ki, és hangos is :D ) Vagy felesleges, és inkább várjak még 2-3 évet és egy 70D-be fektessek bele?
Ha kiismerted magad a fotózás terén, akkor meg tudod válaszolni a kérdést: van olyan dolog, amiben a 1100D nem elég? Mik ezek a dolgok, és ebben jobbak-e a 700D specifikációi?
Ha például nem az a gondod, hogy az iso nem elég, én inkább jobb objektíveket vennék, nem új gépet. Az sokkal többet számít.
Milyen szenvedő hangot ad ki az 1100D? Ha a fókuszálásra gondolsz, akkor az az objektív sajátossága, nem fog változni, ha másik gépre teszed.
Abszolút semmi szükséged nincs új gépre, sem 700D-re, sem 70D-re. Képminőség terén ugyanaz, más okot pedig nem neveztél meg. Ellenben a 18-55 III-ra és a Sigma 70-300-ra masszívan ráférne a csere.
Ami pedig a fókuszálási hangot illeti: ahhoz a váznak nem sok köze van, az objektív felelős érte. Ha halk fókuszt szeretnél, USM vagy STM üveg kell.
Nem a fókuszhangra gondoltam, hanem a zárhangjára. Amikor felcsapja a tükröt, meg vissza, akkor hangosan dolgozik egy 600 vagy egy 700D-hez képest.
Meg vagyok elégedve az 1100D-vel, szeretem (bár nagyon sokan fikázzák). Néha a zajt meg lehet benne zavarni, ez főleg csillagfotózásnál jön elő. ISO 400-nál ISO 100 ként vislekedik, illetve az AF rendszer 'fényinterferenciás' vagy mi rendszere lassú és néha egy gyorsabb dologra mire beáll...
Ezen kívül nincsen bajom vele. Minden jó, sőt kényelmse is. Csak az AF, a nagyobb pixelszám (igen, tudom, nem a MPx számok számítanak)
Egyébként milyen obit ajánlatok 18-55mm körül mert ebben nem igazán vagyok jártas mostanság.
A Sigma tele/macroval mi a baj? Tisztább képet ad, és jóval szebb is, mint egy 300-as KIT obié.
Nekem sokáig volt 1000D-m, nem vettem észre, hogy az utána vett 500D-nek sokkal halkabb lett volna a zárja. Szerintem ott jóval nagyobb ugrást kellene tenned ahhoz, hogy különbséget észlelj.
Csillagfotózáshoz nem tudok hozzászólni, sosem csináltam. Tény, hogy a komolyabb gépek egyre jobban kezelik az iso-t, de az ilyesmihez úgyis állványt használsz, nem?
Tudtommal nincs 300-as kit obi. Az alapgépekhez 18-55-öt szoktak adni, a drágább gépekhez 24-105-öt.
A 70-300 lényegében a legolcsóbb tele, nincs jó fényereje, nem igazán minőségi obi. Ezért mondták, hogy inkább ezeket cseréld le. Az 50mm 1.8 jó kis üveg az áráért, de hangos, lassú a fókusza, műanyag.
Én továbbra is tartom a véleményem, hogy jobban jársz minőségibb objektívekkel, mint egy másik vázzal. Bár tény, hogy sokba kerülnek.
A Tamron 17-50 2.8-ról jókat hallottam, de ténylegesen nem próbáltam sosem. Canonnak is van 17-55 2.8 is usm lencséje. Használtan tudsz venni Canon 24-70 2.8-at. Nem tudom, melyik a jobb átfogás számodra, vagy mennyire kell a stabilizátor.
Nekem Sigma 18-50 DC Macro van és nagyon szeretem, 50e-ért vettem. Pontos az autófókusza, éles képe van, nagyon jó. Hiányolom a nagylátószögű, olcsó fix-eket a listából, sötétben sokat számítanak azért.
A két gépet itt összehasonlítják, nem olvasom be, de azért a 700d rohadt sok mindenben jobb, mint a 1100d: [link]
A képminőség kérdés számomra értelmezhetetlen, nem laborban fotózol :-). Sokkal többet fog számítani a képeid minőségénél pl. az, hogy a helyszínen sokkal jobb felbontásban visszanézheted a képeket (így lehet ismételni, ha elrontottad), a kijelző kihajtható, így pocsék szögekből is látod, mit fotózol, stb. Nézegesd meg a részletes különbségeket, lesz azért bőven.
A 700d pl. tud ettl wireless vakuvezérlést, kényelmes dolog, stb. Mindenkinek más a fontos, nekem pl. az LCD nagyon hiányzik a saját gépemről, de ezt egyiken sem kapod meg, 70d-nél már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!