Melyik Canon EOS digitális tükörreflexes fényképezöt vegyem meg? Néztem az 1100d-tol egeszen a 7D-ig.
Mindegyik fenykepezni jo. Meg videozni.
Ha nincsenek komoly erveid a dragabb mellett, akkor felesleges a dragabbat venni. Amugy is sokkal tobbet szamit egy jo objektiv mint egy jo vaz. Aztan majd ha mar meg tudod mondani, konkretan mi a gond az olcso vazzal, akkor egybol tudni fogod azt is, mire kell lecserelned. De ez majd par ev mulva jon el...
Direkt nyersen fogok fogalmazni, de megpróbálok nem sértő módon véleményt foglalni, mivel naponta születik legalább egy ilyen kérdés:
Hiába van Neked egy 7D-d, ha nem értessz hozzá (márpedig a leírásod alapján nem vagyok benne biztos) ÉS/VAGY nincs ÉRTELMES objektíved, amit rá tudsz tekerni.
Számomra teljesen érthetetlen, hogy - főleg mivel nincs is a birtokodban - miért nem elég kezdésnek egy 1100D... tudod, hogy mik azok a dolgok, amikben SAJÁT TAPASZTALATOD ALAPJÁN kevésnek bizonyul egy 1100D? Egyáltalán mik azok az indokok, amiért szerinted tökéletes választás kezdőként a 7D? Csupán azért kérdezem, mert tartottam a kezemben 1100D-t, használtam is, és - leszámítva, hogy az én kezemnek kicsi - egy kezdőnek tökéletes váz tudásra, használhatóságra nézve.
Én azt mondom, hogy vedd meg nyugodtan az 1100D-t, és inkább költs objektívekre, és gyakorolj sokat. Aztán ha SAJÁT tapasztalatodból meg tudod mondani, hogy mi az, amiben kevésnek bizonyult az 1100D (és nem ilyekre gondolok, hogy nem csinál jó képeket, mert az nem a váz hibája), és mivel lenne jobb egy felsőbb kategóriás (teszem azt egy 700D, vagy egy 70D, vagy egy 7D), ÉS nem untál rá az egészre, akkor cseréld le a vázat.
Remélem, hogy nem sértettelek meg, nem annak szántam, de a komolyabb géppel nem éred el a komolyabb tudást.
Ha nem vagy biztos benne, hogy mit szeretnél, én a helyedben a használt piacon nézelődnék. Ha újat veszel és utána eladod, veszítesz rajta egy csomót, viszont ha használtan veszed, jó eséllyel hasonló áron tovább is tudod adni.
Sokszor láttam már olyat, hogy összevásárol az illető mindenféle drága cuccot, aztán meg adogatja el féláron, mert rájött, hogy mégsem kell az neki.
Pont most vettem így egy nagyon jó árú 6d-t.
Vegyél egy használt 1100d-t, tanulj meg rajta fotózni, aztán majd veszel jobbat.
Arra vigyázz, hogy 1100D-t ha veszel kitobival mindenképpen az IS II változatot válaszd, és még véletlenül se a DC III-at, ugyanis nem csak a képstabilizátor a különbség közte, hanem képminőségre is jobb az IS-es verzió. Csábító ugyan a duplakit (18-55 + 75-300 objektív, de valójában mindkét objektív DC, így csapnivaló a minősége.
Olvasnivalókat az alábbiakat ajánlom én:
-A gép kézikönyve. Megéri rászánni azt az 1-1,5 órát, sok mindent megtudsz belőle, és a kezelését is el tudod sajátítani (sajnos sokan nem teszik ezt meg, és ilyenkor jönnek az ezerszer feltett értelmetlen kérdések).
-Kettő darab link:
A többit úgyis megtapasztalod, mert mindig az aktuális viszonyok hozzák a megfelelő beállítást.
Hogy ne okozzon problémát a nem magyar kézikönyv:
Itt kézikönyvek -> magyar -> és az elsőt letöltöd.
A három használt link közül az első írja le a legtöbbet a vázról: szumma 250-ért ad egy 1100D-t egy 18-55 IS-sel, amiben ~10e expó van. Az expó nem vészes, és igazából ez írja le a legfontosabb dolgokat. A második azt írja saccra, hogy perfekt állapotban van, van hozzá egy tatyó, meg egy 16 gigás kártya, és adja 350-ért. Az amazonos linken ugyanez a szett újonnan 410. Az utolsó nem sokat ír, viszont 300-ba van. Ezek közül vagy megnézed a 250-est és mérlegelsz, hogy megéri-e ~110-zel olcsóbban megvenni használtan, vagy megrendeled amazonról újonnan (bár mivel írtad, hogy az olasz nem megy tökéletesen lehet jobban jársz az újjal).
Bazsibacsi!
Holnap megyek Milanoba munka miatt., igy neztem mit talalnek ott, mert igy at tudtam venni szemelyesen. De sajnos nem sokat irnak le a gepekrol, felhivom az adott telszamokat, van amit mar tegnap kuldtem 200€ a 10 e expos. Vagy egy mai hirdetes ket obival, de ez mar 350€, azt irja kicsit alkudhato meg az ar. Mi ez a masik obi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!