Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdő fotósnak milyen DSLR...

Kezdő fotósnak milyen DSLR gépet ajánlotok, Canon 20D megfelel?

Figyelt kérdés
Esetleg ebben az árkategóriában érdemes mást venni?
2014. szept. 28. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Tökmindegy, hogy kezdő vagy nem kezdő fotós vagy a fotózás első sorban pénz. Sőt, a váz az igazából mellékes ( adott kategórián belül, magyarázat lentebb ) az objektíveken nagyobb hangsúly van. Például hiába akarod pók szemeit megszámolni ha nincs egy tisztességes makro cuccod és egyéb kiegészítők.

Amikor én fotózni kezdtem átbújtam pár fotós könyvet ( pl Scott Kelby cuccait ( akkoriban csak angolul volt elérhető, de te már szerencsésebb vagy ), de a magyar szakirodalom se rossz. Én tájkép fotózással akartam foglalkozni tehát megnéztem a pénztárcám és abból vettem egy váz, objetkív, állvány kombinációt.

A személyes véleményem az, hogy adott kategórián belül nem fogsz óriási különbségeket találni a vázak között ( tehát pl azonos árú Nikon vagy Canon váz választása főleg szubjetkív dolog ). Ilyesmikre kell gondolni: milyen jelenlegi objektív parkod van, illetve a baráti / fotós köreidben mivel fotóznak ( hogy tudjál tőlük lejmolni :) ).

2014. szept. 28. 11:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Milyen árkategóriára gondoltál? A maga idejében nagyon jó gép volt, ezért ha nincs lelakva, bátran megveheted.
2014. szept. 28. 11:24
 3/6 A kérdező kommentje:

Max. 60-at használtan 18-55-ös obival.

Hangsúlyozom, hogy kezdésnek 1-2 év múlva váltanék, de addig nem tudok többet rászánni.

2014. szept. 28. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha találsz annyiért jó állapotút, akkor vedd meg.

Ahogy írták már: "adott kategórián belül nem fogsz óriási különbségeket találni a vázak között"

Tehát leginkább arra figyelj, hogy lehetőleg első tulajtól vedd, és ne legyen ütött, kopott, karcos.

Néhány alternatíva:

[link]

[link]

[link]

És alkudj is 5-10 ezret bátran. ;)

2014. szept. 28. 14:15
 5/6 BazsiBácsi ***** válasza:

Mikor vázat akartam venni, akkor eldöntöttem, hogy 20D-t veszek, mert ár/érték arányban jó kis gép, igaz, hogy 8-10 évesek már, de még a mai napig jó gépek. Majdnem felutaztam egyért pestre, de mikor már készülődtem jött a telefon, hogy eladták. Aztán teljesen véletlenül rábukkantam egy 30D-re, ráadásul 3 perc sétára megtekinthettem, és végülis meg is vettem, és egy másodpercig nem bántam meg.

Szóval összefoglalva: tanulni tökéletes, meg mindennapi használatra is a 20D.

2014. szept. 28. 14:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha találsz 50 körül vagy alatta jó állapotú 20D vázat, az alkalmi vétel. Jó objektívekkel eléggé fel lehet fejleszteni később is. Két tárcsás, minden funkciót könnyen elérsz, ami a tanuláshoz kell, és nem fog azonnal tönkremenni, ha csepeg rá némi eső.

Én Canon 10D-vel kezdtem, nagyon szerettem, és nem is cseréltem le, amíg nem jött ki az 5D mkIII. Pedig addig eltelt pár év és túl voltam pár L-es objektíven...

2014. szept. 29. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!