Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek a Fujifilm...

Madacsimate kérdése:

Mi a véleményetek a Fujifilm FinePix S8600 fényképezőgépről? Gondolkodtam még a Sony DSC-H300-on is.

Figyelt kérdés
2014. aug. 10. 19:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Egyik se. Canon SX510.
2014. aug. 11. 12:50
 2/15 A kérdező kommentje:
Én is néztem ezt a gépet de a 12 mp-s kamerí nem olan nagy hátrány? A sony-nak 20 mp-s és 35 x-es zoom és a canon-nak csak 30 x-os.
2014. aug. 11. 19:37
 3/15 anonim ***** válasza:
A 12 mp inkább előny, mint hátrány, mert 20 mp-el zajosabb vagy kis széltől/bemozdulástól már sokkal rosszabb képet kapsz. Meg a Canonban jobb minőségű az optika is. És amúgy a Canonban igazából 60x zoom van (digivel 120x), mert a ZoomPlus ugyanolyan minőségű mint az optikai (ilyen gépem van, tapasztalatból tudom).
2014. aug. 11. 21:28
 4/15 anonim válasza:
Nekem DSC-H300am van. Egyik legjobb gepem volt idaig. Csak mivel termeszetfotos vagyok, ezert tortennek balesetek. A hatizsakomra volt fuzve a tok, amit elol bekapcsoltam. Es a gegymaszas kelloz kozepen kikalcsolodott a htozsak es ez az egesz leesett tokostul a szakadekba. De megvan. Egyetlen hibaja hogy kisse torzult a muanyag es neha magatol valt modot. De a vakuja az egyik legjobb:)
2014. aug. 14. 09:52
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én nagyvad fotózásra is használnám de nincs nagyon tapasztalatom a sz ilyen dolgokban, ha tudnál ezeken kívül más gépet ajánlani ezeken kívül ebben az árkategóriában azt megköszönném.
2014. aug. 14. 23:22
 6/15 anonim ***** válasza:

A FUJI gépek esetében én két nagyon nagy hátrányt tapasztaltam.

Az egyik, nagyon lassú az elektronikájuk, amíg az autófókusz beáll, elszáll a pillanat.

A másik, hogy nagyon fényigényesek.

Borúsabb időben, vagy mesterséges világítás esetén nem igen lehet velük jó képeket készíteni, nagyon "zajosak" lesznek a képek.

A SONY-t nem ismerem arról nem tudok mit mondani.

Szerintem -a tapasztalataim alapján- KODAK, NIKON vagy CANON.

2014. aug. 15. 19:18
 7/15 anonim ***** válasza:

Még a "6" hoz annyit, hogy a FUJIK esetében alassúságát tetézi még az is, hogy a nygyobb felbontású képeket irgalmatlan lassan menti.

Valamint ha filmrt is akarsz vele felvenni, a mikrofonjuk annyira gyenge, hogy a felvételen javarészt csak az lesz hallható ami közvetlenül a gép közelében, max 1-2 méterre történik, a távolabbi hangok valahol elvesznek, 4-5 méter körüli távolságból a normál hangerejű emberi beszédből (zárt helyiségben, tökéletes csend esetén) nem hall semmi értékelhetőt.

2014. aug. 15. 19:29
 8/15 A kérdező kommentje:
Tudnál ajánlani nekem komplett gépet amit ajánlasz?
2014. aug. 15. 20:33
 9/15 A kérdező kommentje:
*mármint gépet tudnál ajánlani ami neked is bejött vagy halotad jó hírét?
2014. aug. 15. 20:36
 10/15 anonim ***** válasza:

Bocs a késői válaszért.

A kiírt kérdésedből arra tudok következtetni, hogy valamilyen BRIDGE gépet szeretnél (tervezel) venni.

Ajánlani ugyan tudnék, de ahhoz igazából azt volna jó tudni, mennyi pénzt szánsz rá, és nem mellesleg mire szeretnéd használni.

(Tudom, fotózásra, de azon belül milyen támájú képeket szeretnél fotózni.

Természet, sport stb...

Kiránduláshoz, nyaraláshoz vagy bulik fotózásához inkább egy jó minőségű kompakt gépet ajánlanék. az kisebb helyen elfér, a képminősége tökéletesen megfelel a célnak.

És árában is jobban jössz ki vele.

Ha sportot, természet vagy művészfotókat szeretnél készíteni (ahol számít a sebesség és az hogy Mennyire és milyen gyorsan tudsz "belenyúlni" a kép készítésébe, akkor, viszont érdemesebb komolyabb kategóriában "valódi" fényképezőgépben gondolkodnod.

Ugyanis a "BRIDGE" gépek, -amikre a kérdésedben is utalsz-, átmenetek a KOMPAKT és a "valódi" komoly fényképezőgépek között.

Megjelenésükben már igazi fényképezőgépre hasonlítanak, de tudásukban nem nagyon, maximum a zoom képességükben szárnyalják túl a kompakt gépeket.

Némelyiknél még az optika sem sokkal jobb mint egy kompakt gépé.

És, hát nem mellékes az sem, hogy a "bride" gépek esetében az optikát nem lehet cserélni.

Ugyan telepakolják őket mindenféle funkcióval, aminek egyrészt semmi értelme, másrészt meg a földi halandók kilencven százaléka a negyedét sem használja.

egyszer beállítja autó-ra oszt nyomkoggya az exponáló gombot.

Szóval azt kell eldöntened, hogy mire szeretnéd használni a gépet, és mennyi pénzt szánsz rá.

2014. szept. 21. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!