Miért nem menti el a FujiFilm FinePix S1600 gepem a képeket?
Hááát, ez egy nagyon jó kérdés...
Nem tudsz mondani többet a dologról?
Nem történt vele semmi?
Memória kártyát cseréltél már?
Ha nem akkor próbáld ki + formázd is le a fényképezőgépben a memóriakáryát használat előtt.
Előfordult már nálam is, hogy a PC kártyaolvasójában használt memória kártya tartalma valamiért korrupt lett ( pedig nem is írtam rá, csak beolvastam róla a képeket ). Ha ezután leformáztam a fényképezőgépben akkor működött rendesen.
Van még egy lehetőség ha már csak ez marad: firmware update.
Ha esetleg nem 1.04-es hanem alacsonyabb firmware fut a gépeden, akkor érdemes ezzel is megpróbálkozni mint utolsó lehetőség.
Megpróbálhatod a szervizt, de először kérj bevizsgálást, majd árajánlatot a javításra, mert nem biztos, hogy meg fogja érni javíttatni.
Ugyanis, általában ezekben a gépekben egy panelen van integrálva szinte minden elektronika.
Azt általában nem javítani szokták, hanem egyben cserélni, (mint a mobiltelefonok alaplapjait).
Ami majdnem annyiba kerül, mint egy hasonló kategóriájú új gép.
Ebben az esetben meg már meggondolandó a gép cseréje, hiszen ki tudja, öt évesen mennyire van elhasználódva a mechanika. Lehet, hogy fél év múlva meg az adja meg magát.
Arról nem beszélve, hogy ezek nagyon precíz finommechanikai szerkezetek.
Tapasztalatom szerint a szervizekben nem tudják olyan precízen összerakni mint a gyárban.
(Néhány általam ismert eset alapján, ahol a szervizelés után már nem működött olyan jól mechanikailag, mint előtte.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!