A Nikon Coolpix L830-as jó választás lenne?
Már 2 éve járok hobbi szinten fotózni, jelenleg Canon PowerShot SX160 IS-sel. Komolyabb gépre szeretném cserélni, olyan 50-60. 000 Ft értékben. Fontos a nagy zoom, ugyanis vadakat szeretnék fotózni, de szuperzoomos fényképezők közül egyedül a Coolpix L830-at találtam megfizethető áron és sajnos több pénzem nincs rá, megjelenésre, meg tudásra is tetszik, de annyira nem értek hozzá, hogy biztos is lehessek a döntésemben ezért megkérdezem: Szerintetek a Nikon Coolpix L830-as jó választás lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Na hát a tükrössel be fogsz fürödni rendesen (ha ilyen céljaid vannak hogy ennyire fontos a zoom) mert ott nem fogsz tudni zoomolni, csak kiadod a rengeteg pénzt, és ott leszel, hogy egy 300mm-es zoomlencsét tudsz venni mondjuk plusz 2-300 ezerért, ami kb 15-20x-os zoomot jelent a kompakt gépekhez hasonlítva. Bár szuper minőségű képeid lesznek de sz_rt sem érnek mert amit TE le akarsz fotózni, az nem látszik mert annyira kicsi. Én madarakat fotóztam volna tükrössel, és zéró, ott tartok, hogy feladtam, mert nincs fél millióm, hogy egy normális, legalább egy ilyet ( [link] ) meg tudjak venni, amivel már látszik, hogy milyen madarat akarok lefotózni. Mert a 200-300mm-es objektívvel semmi de semmi nem látszik, csak az a madár ami a közelben van, kb 20 méterre. Vadfotózás? Esélytelen. Egy ürgét akartam szintén kb 20 méterről lefotózni és pocsék eredmény lett és a Canonom (sx50) simán leüti: 1200mm-t tudok vele, vagyis fenn az égben a madarat vadászat közben simán le tudom fotózni még a szempillája is látszik a madárnak... míg a tükrösön egy folt, jobb esetben egy pötty látszik. sx50en a Hold kréterei tökéletesen látszódnak, tisztán, nem pixeles, míg a dslr-en fekete alapon fehér pötty a szuperhold... kráter max nagyítással és utómunkával lesz...pfff... Kivéve ha olyan gazdag vagy, hogy megengedheted a legnagyobb objektívet és nem félsz a több kilós lencséktől +váztól és hogy egy plusz táskát viszel magaddal ami hosszú távon nagyon nehéz.
Bocs, hogy így kifakadtam, de én is pont így jártam, így álmodoztam, a tükrös csak képminőséget javít, de zoomot nem ad, amit vársz. ha én vásárolhatnék egyet, az Nikon lenne a legnagyobb zoommal, vagy egy panasonic fz -s modell.
Kérlek írj véleményt, hogy milyen (ha megvetted)
Mivel nem értek hozzá leírnád, hogy ez csak elemmel működik vagy aksival?
Egyelőre örülök a fejemnek, hogy ez összejöhet végre, tükörreflexesről meg csak álmodozom, de lehet, hogy nem is lesz téma, már csak a zoom miatt sem.
Negyedik hozzászóló: 4db AA-s elemmel működik, elsőre nem ujjongtam miatta, de eldöntöttem, hogy veszek hozzá töltős elemet és akkor nem is olyan vészes. Akkumulátort max. úgy lehet megoldani, hogy lehet hozzá külső akkumulátort venni? Nem biztos,nem állt szándékomban venni hozzá, úgyhogy ennek nem néztem annyira utána. Jövő héten veszem meg, majd leírom ide, hogy mik a tapasztalataim, eddig csak jókat hallottam róla.
A sparban szokott lenni olcsó elem. 200-300ft 4db AA. Zöld és a negatív vége sárga. Próbáld ki. Vaku nélkül 3-4hetet el szoktam vele lenni.görögbe 2héten át minden nap fotóztam vele és még ma is azonnal tölti a vakut, nem kell rá várni.
Ugyan itt szokott lenni akcióban duracell az is 200ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!