Canon EOS 1100D/Nikon D3100/Fujifilm Finepix S7000 mellett legyen a választás?
Figyelt kérdés
Egy hosszabb utazásra készülök, és erősen gondolkodtam azon, hogy veszek egy új fényképezőt. Jelenleg egy Finepix S7000-m van, de gondoltam átválthatnék tükörreflexesre, itt pedig a belépő Canon/Nikon jött számításba. Mivel leginkább állatokat szeretnék fotózni/akár mozgásban lévőket is, illetve néhánynál a makró is játszik, nem tudom, hogy melyik gépre lehetne jobban számítani, és, hogy valóban megérné-e egy 1100D-re/D3100-ra kiadni a pénzt, úgy, hogy jelenleg csak, még ha kit-ben is venném meg, alapfelszereltsége lenne, mert nem lenne másra (pl. makrólencse) forrásom. Azt is tudom, hogy a legrövidebb záridő tekintetében az EOS/Nikon 1/4000, még a Finepix 1/10000, viszont a fókusza utóbbinak elég gyenge. Szerintetek mi lenne az alkalmasabb a fent nevezett célra? Megéri most így kiadni a pénzt másikra? Canon/Nikon ez esetben?2014. ápr. 1. 17:10
1/2 anonim válasza:
Állatok fotózására esetleg állatkertben elég a "kit"be csomagolt objektív, makrózni pedig szinte teljesen alkalmatlan (esetleg megfordítva, de az barkács), így én megtartanám a mostanit.
2/2 Adapter007 válasza:
Szia,
Jól logikázol, én is megtartanám az S7000-t. Az a nagy előnye még, hogy a Fujit ismered, tudod mit lehet és mit nem, és hogy mit várhatsz tőle. Ennél jobb érzés meg nincs, ha ismered a technikád korlátait. Egy új cuccnál meg kezdődik minden elölről, és ugye kapásból látod, hogy a DSLR-el obik hiányában mit nem tudnál meglőni... Habár arra is vehetnél valami allin1 obit, de az lehet még rosszabb is lenne, mint a Fuji, max ISO-val és a fókuszálás gyorsaságával járnál jobban.
Szóval az a baj, hogy pénzkérdés a "jobban járás"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!