Vélemény a képekről?
Szia!
Úgy látom te profi képszerkesztő vagy! :-) Nekem komolyabb Nikon felszerelésem van, de mégsem tudok ilyen képeket csinálni. Vágok, élesítek, expozíciót állítok, zajt szűrök, álltalában ennyi. A te képeid számomra mű hatásúak, nem természetesek. Rengeteg bennük a sötét rész, ezáltal komornak hatnak. Az olyan tájképeket sem értem, amik fekete-fehérek, azoknak a színekről kell szólnia!
Próbálkozz szerintem kevesebb szerkesztéssel!
Szerintem meg ne akard megmondani senkinek, hogy ne csinálja azt, amit csinál. Különösképp ne azért, mert neked nem tetszik, vagy te nem így csinálod, vagy mert te nem tudod így csinálni.
A művészet nem egy egzakt tudomány, amit mindenkinek egyformán kell művelnie. Ha a kérdező így tudja kifejezni önmagát, akkor igenis folytassa így! Hogy pár ember nem tudja értékelni, az az ő magánügyük. Van Gogh-t, Dalit sem értették a maguk idejében.
Az pedig, hogy mennyi utómunka van egy képen, megint részletkérdés. Ha nem riport- vagy dokumentum-képeket készít, akkor nincs korlátozva az alkalmazható utómunka mennyisége és milyensége.
Ezzel a kérdéssel megugrott a nézettséged :P Ügyes.
Nagyon durván szerkesztett képek, én a természeteset szeretem :) de ízlések és pofonok;) az biztos h jó úton haladsz a stílus kialakulásához. Sok fényképésznek hiába tanulta, nincs stílusa, neked már van. Hajrá
Nem kell változtatnod. Neked ez a stílusod, csináld így. Nem is kell, hogy mindenkinek tetszen. Akármit csinálsz, mindig lesz, akinek lesz kivetnivalója.
Számomra ez már túl sok utómunka, de ettől még a képek jók, érdekesek. (bár néhol már giccses egyik-másik).
Szóval, csak így tovább!
Erős, értékes képek, van mit mondanod. Oké, hogy egy éve fotózol, de gondolom valamilyen művészeti háttered azért van, azért ez a szint ritkán jön a semmiből :-). Technikailag is sok mindennel tisztában vagy. Láthatóan a horrort kedveled, sok inspiráció onnan jön.
Ha csak visszajelzést kérsz, akkor amit látok, tetszik. Ha tanácsot is, akkor azt javaslom, próbálj meg minimális utómunkával is fotózni, mivel ezeknél a képeknél sokszor az eredeti (vélhetően apróbb) hibákat elfedi az utómunka mennyisége. Ha valamiért szükséged lesz az utómunka nélküli fotózásra (pl. szimpla portrékat készítenél), meglepően nehéz feladat lehet. Ha sosem akarsz kommersz irányba elmenni, ez szerintem akkor is hasznos gyakorlat.
Szerintem is jó képek, de nekem se tetszenek annyira ezek a sötét képek, de attól függetlenül rendben vannak. A macskás, amit április 29-én csináltál, az nekem nagyon bejön :D
Színtelen tájképekkel sincs baj, én azt csináltam volna, hogy a vizet meghagyom eredeti színűbe, stb.
De összességében jók a képek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!