Alapvetően nem rossz. Látszik, hogy van valami koncepciód, nem csak fotózol a világba.
Nekem a 6-7-8 tetszik, a többi inkább átlagos.
A 7-es mintha ferde lenne, vagy csak én látom annak?
Sokszor leírták itt már, nem tudok mellette elmenni: hanyagolnám ezt a nevesítést a sarokban. Nekem rögtön az ugrik be, hogy már megint egy amatőr, aki photography-nak hiszi magát.
Köazi a választ :)
Igazad van a sarokban lévő névvel kapcsolatban. Én sem szeretem őket és tulajdonképpen elítélem azokat, akik ezt csinálják. Viszont valahogy meg szeretném védeni a képeimet azzal szemben, hogy valaki csak úgy letöltse, és feltegye valahová, mintha Ő készítette volna őket. Viszont ha már itt tartunk, akkor nem tudnátok valami megoldást ennek elkerülésének érdekében?
Szerintem ez nem gátol meg senkit semmiben. Kb fél perc alatt leszedem neked, ha nagyon akarod.
Erre nincs védelem. Vagy teszel egy jó nagy vízjelet a közepére, amit nem olyan eltávolítani, de akkor a kép is megszenvedi, vagy vállalod, hogy esetleg lenyúlják. Sajnos a netnek van előnye és hátránya is.
Ezzel a sarokba feltett névvel semmit nem érsz el.
Miért félsz ennyire a lopástól? Előfordult már?
Hát, van benne pár jó próbálkozás (pl. a víztükrös tájkép, vagy a jeges fotó), de a 4. vagy a karácsonyfa kifejezetten gyenge, nem való gyűjteménybe. A tűzijátékok sem a legjobbak, nincs kompozíció, több fényvirág rosszul van elhelyezve, még érdemes ezen fejleszteni.
Kerüld a témák középre helyezését, ne tegyél be kiégett, vagy határon lévő képeket. Igyekezz némi kontrasztot és színt visszahozni a képekre, ha maguktól nem elég élénkek, erre az alap fotószerkesztők (pl. Lightroom) alkalmasak.
Felejtsd el ezt a photobucketet, irdatlan idegesítő. A filmcsík rálóg az állóképekre, ez a lassú képátmenet már a harmadik alkalom után az agyamra megy, pláne ezért, mert ha leállítom a vetítést, sem tudom likvidálni.
A vízjelet nem erőltetném. Csak lejáratod a nevet még az előtt, hogy kibonthatnád a szárnyaidat. A fotóid még nem annyira értékesek, hogy védeni kelljen, vagy büszkének lehessen rá lenni, a vízjel viszont azt sugallja, hogy te ezt másként látod. Ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy nincs szemed hozzá, vagy túl alacsonyra teszed a lécet. Enyhébb esetben hogy csak fiatal vagy, akinél ez egy múló hóbort. Semmiképp nem kelt pozitív benyomást. Senki sem kezdi profin, de nem is teszi közhírré a kezdeti botladozást. Az internet nem felejt.
Ha majd belejössz és lesz egy online portfóliód, azt vízjelezheted. Ettől még le fogják nyúlni, ilyenkor kell használni valamilyen rendszerességgel képkereső szolgáltatásokat (TinEye, Google search by image), amik böngészik, hogy a neten hol bukkan még fel a fotód.
Igen már megtörtént hogy "ellopták" a képemet. Egyszer az iskolában egy tanár megkért, hogy csináljak képeket egy témával kapcsolatban. Az első probléma az volt, hogy nem személyesen kért meg a fotózásra, így más is hallotta. Én természetesen megcsináltam a fotókat, és volt egy ami kifejezetten tetszett. Az egyik évfolyamtársam,( nevezzük Cé-nek) aki szintén hallotta a beszélgetésünket, rámírt facebookon és elkezdett kérdezősködni a képekkel kapcsolatban. Én nagy büszkén elküldtem neki azt a képet ami nekem a legjobban tetszett. Másnap elmondtam a tanáromnak, hogy lassan elkészülök a képekkel, erre Ő kinyögi, hogy átgondolta a dolgokat és elég lett volna egy darab kép is. Először ez a kijelentése hihetetlenül felidegesített, mert arról volt szó, hogy több egybefüggő kép kell. Utána felvilágosított, hogy már meg van a kép, és hogy már nem kellenek az én képeim. Persze megkérdeztem, hogy milyen kép lesz, meg azt is hogy ki készítette. Természetesen Cé már elküldte tanárnőnek az én fotómat az előző nap. Megmutattam tanárnőnek a facebookos beszélgetésemet Cével és elismerte, hogy az tényleg az én képem ami ki lett állítva, viszont innentől kezdve Őt kérték meg iskolai rendezvényeken a fotózásra és nem engem, aki már két éve csinál képeket az iskolának (az utóbbi mondatot nem felvágásból írtam). Továbbá azt sem értem, hogy miért nem fotózhatunk ketten az iskolának?
Szóval így néz ki a helyzet...részben az én hibám, meg a tanárnőé, na meg az évfolyamtársamé :)
Ez kellemetlen, de az ilyesmibol tanul az ember. Tovabbra is tartom, hogy a sarkba tett kis nev nem gatol meg senkit a lopasban.
Nem szabad teljes felbontasban odaadni kepeket, vagy feltolteni a netre. Egy kisebb verzioval nem megy semmire, ha komolyabb celra akarja hasznalni.
A tanarnod meg nagyon rosszul reagalta le a helyzetet, ha be is latta, hogy a masik lopott toled. Ezek utan nem is kellett volna engednie, hogy fotozzon az iskolanak, mar csak buntetesbol sem.
Nem tudom, raw-ban fotozol-e vagy milyen geppel. Egy kis utomunka meg ra ferne a kepekre.
Én is ajánlom a RAW-ban való fotózást. Utólag még tudsz korrigálni a képeken, de ez nem váltja ki azt, hogy odafigyelj a készítésükkok.
Egy érdekes szemszög vagy pillanat különlegessé teheti az átlagos témákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!