Milyenek lettek az új, ma,2014. 06.24-én feltöltött képeim?
Ez megalázó és sértő minden művészre nézve. Ez nem art. Még fotónak is silány.
Nem bántani akarlak, de ilyet egy vak majom is csinál, ha ráragasztod az ujját az exponáló gombra.
De hogy konkrétumot is mondjak (bár kétlem, hogy meg fogod érteni a szakkifejezéseket): szinte minden képed ferde, alul- vagy túlexponált, kontraszttalan. A kompozícióra pedig nem is tudom, mit kéne mondanom, hogy ne moderáljanak. Hallottál már egyáltalán a kompozícióról?
De tudod mit? Nézzünk pár konkrét példát (csak úgy hasraütés-szerűen):
Ferde, kontraszttalan.
Szürke paca, dinamika nulla, színek nincsenek, részletek nincsenek.
Túlexponált. Hova lett az ég? Elment kirándulni?
Ferde, túlexponált.
Túlexponált, az égbolt még mindig házon kívül.
Túlexponált, fakó színek, de legalább a kék ég megjelent. Meg néhány ember is, akikről nem tudom eldönteni, hogy a kompozíció részét képezik-e - ahhoz ugyanis túl jelentéktelenek -, vagy csak ott voltak.
Ferde, túlexponált, és a belógó fenyők szerepe úgy vélem némi magyarázatra szorul.
Ferde, túlexponált. A kék ég megunta, leugrott a sarki kocsmába.
Jé, egy szakadék. Kattintok! De legalább vannak színek.
Hát itt mi történt? Ekkora köd volt? Vagy a cica vitte el a kontrasztot a színekkel együtt?
Ahá, ide hozta a cica a színeket! Hozhatott volna egy vízmértéket is.
Ez mi ez? A törzs nélküli ember? Photobomb? Modern művészet?
Csak a szokásos: ferde, túlexponált, fakó.
Az izoláció szinte tökéletes, bár kétlem, ohgy szándékos. Inkább erősen túlexponáltnak tűnik. Vagy megint a cica volt.
Na ilyen még nem volt, alexpós! Na meg persze ferde, de ezen már nem akadunk fenn. A borostyánon annál inkább.
Szürke, fakó, pedig még szép is lehetne. Mondjuk a középre szerkesztett horitont annyira nem szerencsés, viszont legalább nem látszik, ferde lett-e.
Ezen viszont látszik, az emberek mindjárt beleborulnak a várárokba. Pedig az expozíciót véletlenül sikerült eltalálni. Nagyjából.
Én igazán nem akarlak bántani, de én szégyellem magam, hogy ezt te "photo art"-nak hívod. Komolyan. Azt hiszem, múltkor már ajánlottuk, hogy tanulj meg olvasgass meg nézegesd más, igazi művészek munkáit. Úgy látszik, nem fogadtad meg a tanácsot, és mész a magad feje után.
A legnagyobb gond szerintem az, hogy nincs önkritikád. Nem vagy képes felmérni, hogy a képeid egy egytől tízig skálának melyik végén helyezkednek el.
Mindezek ellenére köszönöm, hogy megosztottad velünk művészetedet. Bookmarkolom, és ezentúl ha valakinek meg kell mutatni, mi az, ami mindenképp kerülendő fényképészet terén, hozzád irányítom. Tán még nézettséged is lesz.
"photoart" b+ :))
Nincs mit kommentálni, előző te meg túl türelmes gyógypedagógus vagy. Hagyd a fenébe az ilyen szerencsétlen hülyéket, úgyse érti, mit írtál.
Viszont hiányolom a makró-hatást imitáló elmosást, ilyen remek kollekcióhoz az dukál :)
Remélem, a #5 csak vicc. "hihetetlenül sokat fejlődtél" - basszus, a kérdező legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztában. Tényleg fantasztikus, hogy le tudja nyomni az exponáló gombot, de a fényképein tudatosság még csak nyomokban sem fedezhető fel.
Egyébként a korábbi fényképeire nem emlékezni kell, hanem a belinkelt facebook oldalon, akarom mondani művészeti portálon megtekinthetőek. Figyelem! Csak erős idegzetűeknek!
(Zárójelben jegyezném meg, hogy teljesen felesleges a kritikát lepontozni, attól a kérdező fényképei még nem lesznek jók.)
Már megbocsáss, de ez borzalmasan gyenge. Ha csak poénból kérdezted, akkor lájk. Ha komolyan kérdezted, akkor keresd fel a háziorvosodat és ő ad beutalót a megfelelő szakrendelésre. Minősíthetetlen, fakó, semmitmondó képek. Nem elég szép helyeket fotózni, de kell hozzá egy jó fényképezőgép, jó látás és meg kell tanulni beállítani a gépet.
Csak, hogy legyen mihez viszonyítanod:
Gábor, próbálj meg egy képet feltölteni valami kritizáló oldalra, utána olvasd el mit írnak. Menj vissza, fotózd le rendesen, töltsd fel újra. Csináld addig, míg megkapod az első dícsérő szavakat.
Egy kedves ismerősöm nyaralási-családi fotóit szoktam nézegetni, azok ennél sokkal jobbak, élvezhetőbbek. A zöme hagyományos családi képnek is használhatatlan. Fogadd meg az írtakat, mivel így harmatgyenge marad a munkád, nincsen értelme ezeket feltöltögetni. Nyilván jó szándékkal teszed, emiatt sajnállak, de próbálj valamit hozzátenni.
Egyébként 6-7 éves gyerekek már tisztában vannak az alapvető kompozíciós szabályokkal, ismerik az alul-túlexpozíció fogalmát, emiatt ők már ennél jobbakat lőnek (saját tapasztalat). Emiatt kapsz ennyire erőteljes kritikákat. Nem volt indokolt egyébként lepontozni a kritikát, értelemes válaszokat kaptál, rengeteg hasznos tanáccsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!