Egy fényképező hány percnyi videót tud rögzíteni teljesen feltöltött akksival a lemerülésig?
Ha tudnék konkrét tipust, ki sem írtam volna a kérdést. Úgy általánosságban érdekel, egyik két AA akksis gépre 2 órát írnak ami megfelel (tudom, hogy akksitól függ), egy másik egyéni akksis gépre meg 30 percet, ami szerintem vicc kategória.
Akkor átfogalmaznám a kérdést: Milyen fényképezőtök van és teljes feltöltéssel hány percnyi videófelvételt tesz lehetővé?
T. Kérdező! Komolyabb gépekhez létezik akku booster, ahol az akku kapacitása már nem lehet kérdés a felvétel időtartamát illetően.
Gagyi kis kompakt kameráktól pedig nem szabad sokat várni. Örülni kell, h egyáltalán oly' sokmindenre használható - még ha korlátozottan is.
AA akksikkal működő gépekkel az a baj, h azokat általában nem NiMH AA akksikra tervezik, csak elmennek vele. Tipikus példa erre a kezdeti Nikon kompakt kamerák. A gyári elemmel egész jól használható. Utána az kimerül, az emberek - h occsón megússzák - vesznek bele AA NiMH akkukat és csodálkoznak, h a fullra töltött akksival is csak egy pár képet tudnak ellőni, utána rögtön Low Battery hibajelzés érkezik. Igen, mert a kapocsfeszültsége és a belső ellenállása igen csak eltér a gyári elemekétől. Hát vmi ilyesmi a gond ezekkel.
Köszönöm a hasznos választ!
Nekem éppen elég az a minőség amit a "gagyi kis kompakt kamera" tud, igaz egyre magasabb árszinten nézelődök, mert szembesültem egy-két problémával. Pl. a telefonom 8mpx-es kamerája is képes 1080p-ben rögzíteni, sok kompakt gép meg 12+ mpx-en csak 720p-t tud. Kompaton felül meg nem nézelődök, zsebben hordható méretű gépet keresek.
Hallottam már a problémáról, van itthon kihasználatlanul néhány Eneloop akksi, azzal nem hiszem, hogy csak pár kép sikerül a lemerült jelzésig.
Próba. De az Eneloop akksi is csak egy NiMH akksi, ami azt jelenti, h 1.2-1.3V a névleges feszültsége. Ha pl. már 4db kell kamerába, de azt a 6V-os gyári elemekre, elemblokkra, esetleg AA méretű diszkrét elemekre méretezték már gond lesz a feszültséggel. Lehet, korábban nem fogalmaztam elég érthetően.
Ha feszültség hiány van, lehet próbálkozni az alábbi, újfajta akksikkal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!