Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek erről a képről?

Mi a véleményetek erről a képről?

Figyelt kérdés
[link]
2014. máj. 28. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez egy cigarettacsikk a földön.

Nincs exif.

A kép széle felé (főleg a két alsó sarokban látszik) nagyon rondán torzul. Talán valami előtétlencsével készült?

A középreszerkesztés nem jön be.

Valamint nem értem a koncepciót, a kép mondanivalóját, miértjét... Vagyis hát sejtem, de inkább nem találgatok, nem akarlak megbántani.

2014. máj. 28. 17:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Sima egyszerű kompakt géppel készítettem

F/3.6

1/180 s

ISO 100

4 mm

Azt megkérdezhetem, hogy mi a baj a középre szerkesztéssel? Nagyon most kezdtem "fotózni"

Miértje... Csak megláttam a Deák téren, és gondoltam lefényképezem, hátha sikerül valami használhatót "alkotni"

2014. máj. 28. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:

A középre szerkesztéssel az a baj, hogy sablonos, unalmas. Olvass utána a kompozíció alapjainak (ha kezdő vagy, amúgy is sokat kell olvasgatnod): harmadolás, aranymetszés, hasonlók.

---

Csak megláttam a Deák téren, és gondoltam lefényképezem, hátha sikerül valami használhatót "alkotni"

Kerülendő. Tipikus kezdő hiba, hogy az ember meglát valamit és kattint, hátha érdekes lesz. Rossz a sorrend. Akkor kell kattintanod, ha valami érdekeset látsz. Ez nem az.

Nincs baj azzal, hogy most kezdted, de ha érdekel a dolog, akkor tessék nagyon sokat olvasni!

2014. máj. 28. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmi. Azt hitted művész lettél?.....:D
2014. máj. 28. 18:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Feltétlen fogok olvasni, még úgy is van idő mire lesz normális DSLR-em.

Nem, nem hiszem azt hogy művész vagyok -.-"

2014. máj. 28. 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:

A kezdők ismérve, hogy mindent lefotóznak, nincs ezzel semmi baj. Nekem tetszik a képed. Nem egy művészi alkotás, de kezdetnek nem rossz.

Sőt azzal sincs bajom, hogy középen van a téma, nem kell mindent aranymetszésbe tenni. Persze, mindenki ezt hajtja, mert ez a szabály, és csak úgy érdekes. Néha az az érdekes, ha valaki szembemegy az elvárással.

Szerintem jól bevonza a tekintetet, szépen elmostad a hátteret, a csík viszont továbbviszi a szemet. Nekem tetszik.

Számomra van benne egyféle dinamika.

Persze, olvass sokat, de véleményem szerint igéretesebb, mint a legtöbb próbálkozás ezen az oldalon.

2014. máj. 28. 19:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Nem is szántam művészi alkotásnak :D

Fotózás lépésről-lépésre

Erről a könyvről mi a véleményetek?

2014. máj. 28. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!