Nikon D5100 kérdések?
A RAW veszteségmentes formátum, jóval több lehetőséget kínál a jpg-hez képest. 5Fé-t tartalmaz magában pl. Lényegében minőség romlás nélkül szerkeszthető.
(Nikonnál NEF, Canonnál CR2 a fájl kiterjesztése)
Nem tudom melyik verziójú photoshopot használod, de valószínűleg akkor be kell frissíteni a CameraRaw-t. A D5100-hez minimum 6.4-es kell, attól a verziótól támogatott. Ha frissíted, utána megtudod nyitni PS-ben is.
Külön olyan RAW "képnézegető" talán nem nagyon van, én mondjuk Lightroom-ot használok hozzá. De a Nikon ViewNX2 szoftverrel is megnyitható, jpg-be konvertálhatóak a képek.
2.vagyok
Akkor biztosan cameraraw update kell, ezt az adobe oldaláról le lehet tölteni. Ez nem egy külön indítható program, a lightroom és a photoshop része.
Ha letöltöd az update-et, ami exe lesz...simán feltelepíted. Telepítés utánps-ben és lr-ben is megtudod majd nyitni.
(Ha az lr és a ps is letöltött, ugyanúgy kell csinálni ahogy írtam. Nem igényel sorozatszámot meg semmi ilyet. Ez csak egy kis plugin frissítés)
Szerintem a CS4-ben régebbi lehet a cameraraw, ha abból indulok ki, hogy a CS3-ban is csak a 4.3-as van alapból.
De nekem jelenleg a CS6 van, ezt is bekellett frissíteni a cameraraw miatt. Csak nekem már (azt hiszem) a 8.3 kellett a D600 támogatottsága miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!