Nikon D5100 18-105 VR Kit vagy Nikon D5100 18-55 + 55-300 VR Kit?
Főleg természet, madarak, család fotózásra venném, néha videózás. Hobbi fotós vagyok, első DSLR gépem lenne. Eddig Canon Powershot S szériás gépem volt (főleg manuális állásban használtam).
Az obi kérdéses, mert olvastam valahol,hogy a 18-105 VR autofókusza lassabb, viszont az obi jobb felbontásban mint a 18-55, 55-300 páros.
Esetleg a 18-105 egy 2x telekonverterrel?
Ha madarakat is szeretnél, akkor inkább a dupla kit. Az 55-300 is van olyan jó 80-100 körül, mint a 18-105 és hol a vége. Bár madarakhoz lehet még a 300 is kevés lesz, de kezdésnek jó.
A telekonverter elvesz a fényből és rontja a minőséget, nem ajánlom kit obihoz nagyon, ha nagyon szeretnék, akkor meg ráteszed az 55-300-ra és elmehetsz akár 600-ig vele.
Viszont a családra meg általános fotózáshoz, jobb a 18-105, úgyhogy nem egyszerű. Ha nagyvadakat is szeretnél fotózni, akkor is a duplát javaslom.
A 18-55 nem a legjobban sikerül Nikon obik közé tartozik, jószívvel csak kezdőknek ajánlanám, turistafotózásra, ilyesmikre. A 18-105-tel meg vagyok elégedve, de azt tudni kell, hogy természetfotózáshoz ez kevés. De kevés az 55-300-as is.
Szóval ha a családfotózás az elsődleges cél, akkor vegyél 18-105-ös kitet.
Ha madárfotós akarsz lenni, akkor meg mélyebben zsebbe kell nyúlni. Az 55-300-zal érzékenyebb madarak már nem nagyon fotózhatók (kivéve persze ha két napig egy lessátorban ülve várod a kellő pillanatot).
A telekonvertert nem javaslom.
Köszönöm az eddigi kommenteket!
A természetfotózást hobbi szinten csinálom semmi extra, arra szerintem akkor jó lesz a 55-300 obi. A 18-55 és a 18-105 között mekkora a minőségi különbség, mondjuk 10*15-ös képen nagyon észrevenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!