Canon 600d vagy Nikon d5100 tükörreflexes fényképezőgép a jobb?
Szerintem ez egy olyan kérdés, amire nem fogsz választ kapni. Kinek melyik. Nekem Canon van, nem ismerem behatóbban a Nikont.
Bármelyikkel jól jársz. Menj el egy üzletbe, fogd meg őket, aztán meglátod, melyik tetszik jobban.
"a Nikon vagy a Canon a jobb?"
hogy árnyaljam a képet, a válaszom: Pentax! :)
Én Pentax-ról váltottam Nikon D5100-ra. Akkor az 550D-vel volt egy árban, és amiket olvastam, ott a D5100 győzött meg.
A Pentax is jó cucc. Nekem egy bajom volt vele. Nagyon akartam váltani, fentebb lépni, és a K200D-ről egyszerűen nem tudtam, csak K-5, K-7 irányába, ami 350.000 Ft volt. Ezért váltottam Nikonra, 190.000ért vettem 18-105 VR obival. Ez 2012 októberben volt.
Igen, imádom ezt a korlátoltságot, mintha csak C és N betűkből állna az ABC. Más gyártókról még csak nem is hallottál? Akkor hogy akarsz alapos döntést hozni?
Fuji Xpro-1? Az új Pentax kikapcsolható AA-szűrővel? Mindegy, vedd a Nikont...
Fuji Xpro-1 330-350.000 kb. a váz, és a fene sem tudja,hogy milyen objektív választék van hozzá, feltételezem nagyon kevés.
A Nikon D5100 váz kb. 120.000 Ft, nagyon jó, és a maradék 230.000-ből vehetsz magadnak egy:
Tamron Nikon 17-50/F2.8 -> 100.000 Ft
Tamrom Nikon 70-300 4.5-5.6 VC USD -> 105.000 Ft
Meg még mindegyikre szűrőket.
A Pentax gépek már jobb alternatívák, nekem volt is, imádtam, mondjuk a K500 jó lehet, és még szintén marad pénzed objektívre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!