Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék egy kezdő viszont...

Szeretnék egy kezdő viszont nem teljesen automata fényképezőt, ennek a kiválasztásában kérem a segítségeteket. Mit ajánlotok a felsorolt pontoknak megfelelően?

Figyelt kérdés
1. Kompakt gépre gondoltam, amivel eltudok kezdeni hobbi szinten fotózni (makrók, felhő, esetleg jobb záridő és szerencse mellett villámok), tehát olyan gép legyen aminek a beállításaiba manuálisan az általam felsorolt célokhoz) bele lehessen nyúlni.2. Az ára max 50'000 ft kellene hogy legyen.3. Inkább a Fuji S4500 típusú gépek tetszenek, tehát nem baj ha ekkora méretű/stílusú.4. Nem hátrány ha az alapfunkciókat is jól tudja, pl szülinapokon vagy hasonló családi rendezvényeken normális és ne zajos/homályos képeket készítsen.5. Fotós ismerősöm ajánlotta hogy ne elemes hanem inkább akkus gépet vegyek, nekem is ez tűnik ésszerűbbnek, mert egyszerűbb mint elemeket hordozni, töltögetni, rájönni melyik van lemerülve stb, de győzzetek meg ha hülyeséget mondok. Elsőre a Canon Powershot SX170 IS-t néztem ki, amik tetszenek benne: 15 mp záridő (minden 40-50 ezres fujinak és nikonnak csak 8 mp), manuális beállítási lehetőségek (pl élességállítás ami a többi gépnél szinte nem is elérhető), illetve hogy akksis, és hogy elérhető piros színben is.49-55 között lehet kapni. A másik még amit néztem: www.digitcam.hu/Kompakt/Sony-Cyber-Shot-DSC-H200-24549-p24549. html ebben a 30 mp-es záridő tetszik, az ára, és hogy 20 megapixel, viszont elemes, nem állítható manuálisan az élesség.

2013. nov. 23. 23:59
 1/4 anonim válasza:
Ma már egyre kevesebb jelentősége van a kompakt gépeknek, mert a mobiltelefonok átveszik a helyüket. Véleményem szerint a nagyobb szenzorméret az, ami jelentős különbséget jelent, illetve az optika cserélhetőségének lehetősége. Ezt pedig vagy a tükörreflexes gépek tudják biztosítani, vagy a MILC gépek. Én semmi esetre nem adnék ki 50 ezer Ft-ot egy fényképezőgépért, ami csak annyival tud többet egy normálisabb mobiltelefon fényképezőjétől, hogy a parányi szenzor mellett lehet "zoommolni". Mindemellett természetesen egy kép még lehet jó kép akkor is, ha a képminősége nem a legjobb, illetve lehet egy kép szar akkor is, ha milliós géppel csinálták óriási szenzorral, és amúgy tűéles... inkább vennék használt DSLR-t 50 ezerért, mint egy jól kinéző, csilli-villi kompaktot 100x-os zoomal, és parányi szenzorral...
2013. nov. 25. 14:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nem ez az elsődleges választási szempontom hogy jól nézzen ki, nekem az is jó ha sima fekete mint a finepixek, csak tudjon viszonylag sokat. Használtat azért nem szeretnék mert azt valahogy nem érzem ajándéknak, viszont tudom, jobban járnék vele. Azért sem néztem DSRL gépeket, mert ugye ahhoz külön objektív stb..elsőnek kipróbálnám mennyire fogom szeretni az egész fényképezés dolgot. Ez így lehet hogy hülyén hangzik, mert fényképezni szeretnék nyilván, azért keresek gépet, de úgy érzem ráérek még a drágább gépekkel, vagy ezeknek a használt változatával. Mindenesetre próbálok ezek közül a gépek közül is minél manuálisabbat és jobbat találni, olyan 60 ezres kereten belül :) Hátha lesznek jó kis akciók így karácsonyra, akkor esetleg szóba jöhet jobb gép is.
2013. nov. 25. 18:00
 3/4 tutivalaszado válasza:
Nikon D3100 de az már százezer de megér! Szerintem még egy kicsit takarékoskodj!
2013. nov. 25. 21:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Néztem azt is hogy megérné e, de mikor megláttam az objektív árakat, még a fényképezéstől is elment a kedvem :D Nem vagyok még benne biztos hogy mennyire fog menni, mennyire jövök bele, így inkább egyszerűbb gépet néztem.. Megtaláltam a Finepix HS30 EXR-t, amit 65-70 között meg is tudnék vásárolni, szerintem ő lesz a befutó :)
2013. nov. 26. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!