Létezik tükörreflexes fényképezőgép fix (nem cserélhető) objektívvel?
Milyen jó képet is csinálhat egy bridge 50x zoomon...
Ellenben egy tükörreflexesre ráteszel mondjuk egy 18-200-as obit, és az 200-on is majdnem olyan tiszta képet fog neked csinálni, aztán ha nem akarod, soha nem veszed le róla. Ja, és ha ezt igy drágálod, ez van, ez ennyibe kerül.
szerintem neked felesleges tükrös...
egy canon 100-400as tele baromi "messzire lát", pedig ez is csak 4xes zoomos.. itt nem ez a lényeg.. :)
# 3
Nem tudom, hogy milyen lehet, sajnos nincs tapasztalatom ezen a téren. Az a 18-200-as obi talán járható út egy tükrösön. Köszönöm a választ!
# 4
Szerintem meg nem felesleges, ha nincs más megoldás normális képek készítésére. Viszont 340 ezer forintos obi tényleg felesleges. Kezdésnek max 200-at szánnék erre a hobbimra, aztán majd meglátom, hogy ér e többet. Azért köszönöm a választ!
# 5
Kérdeztem, mert nem tudtam. És azt se tudtam, hogy azok szarok, csak fura volt, hogy tükrösre nem tesznek olyan obit, mint pl. a Nikon Coolpix P520-ra, vagy a Panasonic Lumix DMC-FZ62-re. Ezért nem kell lenézni ("hozzád hasonlóaknak..") Azért köszi!
"Létezik tükörreflexes fényképezőgép fix (nem cserélhető) objektívvel?"
Létezett egy-kettő, de legalább 10-15 éve nem gyártanak ilyet.
"Tehát egy tükrös gép kellene minden előnyével és ultrazoom obival (ha létezik ilyen)."
Ilyen viszont soha nem is volt. Egy 30-50x-es zoomos objektív és nagy szenzor párosához hatalmas objektívet kéne építeni. Legalábbis ha még használható fényerőt szeretnének.
Már sokat mondtak, de összefoglalva:
Alapvetően amit szeretnél, olyan nincs. A tükrös, nagy szenzoros gépeknél nincs értelme az integrált objektívnek, mert sem az áron, sem a kiterjedésen nem tudsz érdemben spórolni, mivel már ott van az egész váz, a fázis érzékeny AF és a tükörakna
Az ultrazoom objektív ugyanolyan kompromisszum, mint a kis szenzor. Ezek az objektívek vagy irdatlan drágán hoznak átlagos képminőséget (pl. Canon 28-300), vagy olcsón készítenek gyenge képeket (18-200 és 18-300 objektívek). Minél nagyobb a zoom, egységnyi pénzből annál rosszabbat lehet gyártani. Egyik sem ér egy 30 ezres fix ötvenes képének a nyomába.
Vannak viszont kis gépek, vagy szenzorral, amik lehet, hogy jók lennének neked. Canon G1 X, Nikon Coolpix A, Fuji X100. Ha jó képminőségre, de egyszerű és kis gépre vágysz, akkor ezeket nézd meg, természetesen mindegyik tud RAW támogatást is. Viszont ezeknek sincs 40-es zoomja, mert egy ennyire jó szenzorhoz értelmetlen egy rossz általános képminőségű objektívet csomagolni. Cserébe egész jó fényerők vannak.
Megnéztem az ajánlott gépeket, tényleg nagyon jónak tűnnek, és erről a kategóriáról nem is tudtam, viszont a zoom innen is hiányzik. A 40x-50x-es zoomot én is fölöslegesnek tartom, de egy 10-15 jó lenne. Valszeg tükrös gép lesz 2 objektívvel. 90'-es években szerettem fotózni, aztán a digitális gépek bejövetelével én is digitalizálódtam, de nem találtam a fotózásban örömet, mert szerintem ezek a képek már nem olyanok. Mintha hiányozna belőlük valami.
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!