Nikon VR lencse vagy nem?

Figyelt kérdés

tulajdonképpen az érdekelne, hogy mennyire fontos a VR...mivel 18-55 és 55-200 lencséim vannak, mindkettő VR nélküli...arra lennék kiváncsi, hogy nagyon észerevehető ha mondjuk a 18-55 csinálok egy képet és ugyanazt a képet a 18-55 VR-essel?

köszi

2013. dec. 10. 15:43
 1/6 anonim ***** válasza:
2013. dec. 10. 15:46
 2/6 A kérdező kommentje:
nemigazán tudok angolul :S alapjábanvéve tisztában vagyok VR fogalmával, de ez a képeken mennyire látszik?
2013. dec. 10. 15:54
 3/6 gergoap ***** válasza:
18-55-nél nem szükséges a a VR. 1/50-es záridővel még jó, bemozdulásmentes képeket tudsz csinálni. Viszont teléhez már kell a VR, ha nem állványról fotózol!
2013. dec. 10. 23:09
 4/6 anonim ***** válasza:

"nemigazán tudok angolul :S "

-Ez pech, akkor a fordítóprogramot már meg se merem említeni.

"alapjábanvéve tisztában vagyok VR fogalmával"

-A kérdésed alapján nem úgy tűnt.

" de ez a képeken mennyire látszik?"

-Az 55-el akár négy lépés különbség a záridőben, a 200-al 1-2.

[link]

[link]

2013. dec. 11. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:

VR akkor kell, ha olyan körülmények között fotózol, hogy a záridőlecsökken (belső tér, szoba, templom belseje). Az sem csodaszer, de segít kicsit.

Ha odakint fotózol szép időben, akkor teljesen lényegtelen. Nagyobb telénél még jó lehet, hogy a saját kezed remegését ellensúlyozd.

2013. dec. 11. 15:47
 6/6 anonim válasza:

Vibration Reduction (VR)

This innovative VR system minimizes image blur caused by camera shake, and offers the equivalent of shooting at a shutter speed three stops (eight times) faster.* It allows handheld shooting at dusk, at night, and even in poorly lit interiors. The lens' VR system also detects automatically when the photographer pans - no special mode is required.

* As determined by Nikon performance tests.

Rezgéscsökkentés (VR)

Ez az innovatív VR rendszer minimálisra csökkenti a fényképezőgép rázkódása által okozott elmosódottságot, és háromszorosára (nyolcszor gyorsabb) a zársebességet. * Lehetővé teszi kézi felvételkészítés alkonyatkor, éjszaka és gyengén megvilágított belső terekben. A lencse VR rendszere automatikusan érzékeli a fotós állványát is - nincs szükség speciális üzemmódra.

* A Nikon teljesítménytesztek szerint.

2017. máj. 4. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!