Ez a régi Minolta 58mm,1.4-es lencse mitől ilyen olcsó?
azért mert kimaradt belőle az autófókusz, vagy mitől adják ilyen olcsón
a legolcsóbb Canon 1.8-as obi manapság 30ért kapható EOS-ra
de ha ezt az 1.4-es minoltát veszem adapterrel akkor jobban járnék..viszont van egy olyan érzésem, hogy közel sem lesz olyan éles a kép, mint várnám
Szia. Te a mai drágaviszontszar objektíves világban jó felé tapogatózol :)
Itt a lényeg, hogy ha lemondasz az automata fókuszról vehetsz olcsó régi objektíveket, aminek nem 4 meg 5.6-os fényereje lesz, hanem 2.8, 2, 1.8 vagy akár 1.7, 1.4!!!
Egy dolog viszont fontos: ha átalakító gyűrűt veszel utána kell járni hogy lesz -e végtelen pontja az objektívnek! Ha nincs akkor viszont olyan átalakító kell hozzá amiben korrekciós lencse van. Ezzel csak az a gond, hogy tág rekesznél opálos, csúnya lesz a kép. Legalábbis én így jártam egy Nikon vázzal, Pentax objektívvel.
Nekem most egy Pentax K-7 vázam van, és 20 ezres SMC Pentax-M objektíveket vettem hozzá, nagyon szépen rajzolnak, mindegyik(!) lencsetag 7 rétegű reflexiómentesítéssel van ellátva (Super Multi Coated). Van egy 28mm f/2.8 50mm f/1.4 135mm f/2.5 és 200mm f/4.
Ha esetleg nem tudod jól megoldani az átalakítót ajánlanám hogy nyergelj át Pentaxra, ott még mindig K bajonett van az objektíveken. Rendesek :)
Sajnos a mai világban pofátlanság amit a gyártók csinálnak, hogy nem elég hogy a hulladék kis fényerejű objektívek is drágák, az igazi "használható" objektívek ára pedig már egy nagyobb vagyon!! 3 objektív egy olcsóbb autó ára!!
Filmes világban nem volt ám luxus a 3 alatti fényerő.
húh, csúcsszuper válasz
most vettem Canon-t videózásra, és most nem szeretnék emiatt váltani semmi áron:D
akkor majd utána járok ezeknek
köszönöm szépen! :)
Csak a Nikonhoz kell lencsés adapter a végtelenhez, Canonnál elég a sima is! Ami jobb, mert akkor az adapter lencséje nem ront tovább a képminőségen.
Én Nikonos vagyok, van sima és lencsés adapterem is. A lencsés sem olyan vészes. :)
és egy régi Pentax 1.4-es RADIOAKTÍV lencséről mi a véleményetek?
olvastam, hogy ez a radioaktivitás nem túl veszélyes, de azért még is, hallani is rossz
lehet hülye kérdés, de nem terjed át a vázra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!