Nikont vagy Canont lenne érdemesebb vásárolnom?

Figyelt kérdés

Mivel már egy jó ideje fotózok és veszek részt fotópályázatokon, nem nagyon elégszem meg a rend kívül egyszerű full-automata fényképezőgépemmel és újat szeretnék vásárolni. Tudom, hogy a Nikon objektívek rend kívül drágák a Canonokhoz képest, de maguk a vázak megbízhatósága és tulajdonságai közel azonosak (kivéve, hogy a Nikon D3200 6 megapixellel jobb képet készít.

A kérdésem az lenne, hogy Nikon(D3200)-t, avagy Canon(eos 600D)-t lenne érdemesebb választanom az objektívek árát illetve a minőséget figyelembe véve?

#vásárlás #Canon #Nikon #objektív #Canon EOS 600D #Nikon D3200 #Nikon vagy Canon #Félyképezőgép #Nikont vagy Canont lenne érdemesebb vásárolnom?
2013. nov. 20. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

jajj Istenem 6megapixel.... MIÉRT MINDENKI AZT NÉZI?:O több megappixel->nagyobb zajosodás várható..

amúgy én Canonos vagyok tehát azt mondanám :)

ja és a 6 megapixel kép ''jobbságán'' változtat, hanem a méretén..

2013. nov. 20. 18:09
 2/7 anonim ***** válasza:

A 600D egy vízválasztó peches oldalán van, nem vennék most már olyan vázat. A fázisérzékelős és a LiveView AF is jelentősen elmarad a 650D-től, az árkülönbség pedig nem jelentős.

A Nikon objektívek egyáltalán nem véresen drágák, ott a 18-105, ami egy kiváló, jó átfogású, kategóriájához mérten jó képminőségű alapzoom. Ha nem akarsz a 650D felé elmenni, akkor a D3200 + 18-105 kombót javaslom.

2013. nov. 20. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Canon EOS 650D + 18-135 IS STM eléggé jó, és videózásra is tökéletes.. később még veszel mellé egy nagytelét, ha kell.. :D
2013. nov. 21. 07:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
2013. nov. 27. 16:48
 5/7 gergoap ***** válasza:
Mióta drágábbak a Nikon obik? Egy árban vannak!
2013. nov. 28. 20:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Dehogy vannak egy árban.. nézd csak meg!
2013. nov. 29. 17:15
 7/7 gergoap ***** válasza:
Megnéztem és van amiben az egyik, van amiben a másik olcsóbb. Pl a Canonnak drégább a 70-300-asa és a 70-200-asa is! A fix 50-es olcsóbb, de sokan panaszkodnak rá, hogy rossz építési minőségű.
2013. nov. 29. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!