Nikont vagy Canont lenne érdemesebb vásárolnom?
Mivel már egy jó ideje fotózok és veszek részt fotópályázatokon, nem nagyon elégszem meg a rend kívül egyszerű full-automata fényképezőgépemmel és újat szeretnék vásárolni. Tudom, hogy a Nikon objektívek rend kívül drágák a Canonokhoz képest, de maguk a vázak megbízhatósága és tulajdonságai közel azonosak (kivéve, hogy a Nikon D3200 6 megapixellel jobb képet készít.
A kérdésem az lenne, hogy Nikon(D3200)-t, avagy Canon(eos 600D)-t lenne érdemesebb választanom az objektívek árát illetve a minőséget figyelembe véve?
jajj Istenem 6megapixel.... MIÉRT MINDENKI AZT NÉZI?:O több megappixel->nagyobb zajosodás várható..
amúgy én Canonos vagyok tehát azt mondanám :)
ja és a 6 megapixel kép ''jobbságán'' változtat, hanem a méretén..
A 600D egy vízválasztó peches oldalán van, nem vennék most már olyan vázat. A fázisérzékelős és a LiveView AF is jelentősen elmarad a 650D-től, az árkülönbség pedig nem jelentős.
A Nikon objektívek egyáltalán nem véresen drágák, ott a 18-105, ami egy kiváló, jó átfogású, kategóriájához mérten jó képminőségű alapzoom. Ha nem akarsz a 650D felé elmenni, akkor a D3200 + 18-105 kombót javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!