Van egy bridg fényképezőm és szinte mindig zajos képeket lövök vele. Mit állítsak át rajta?
Próbáltam ISO-t, Flbontást és mindenféle módot program autómatától Natural fényig. Egy Fuji Finepix S580-am van.
Minden ötletet szívesen veszek.
Kint az utcán van amikor normális sikerül de pl a szobában nem.
"Kint az utcán" - azaz világosban? Bent pedig sötét van?
Lehet, hogy nagy rekeszen zajossá válik, ennyit tud, a bridge-eknek legtöbbször van valamilyen lencse vagy egyéb hibájuk. Lehet ennek ez, és nem tudsz rajta állítani. Vagy lehet, hogy hatalmasat tévedtem, és vmi teljesen más a hibája.
ISO800-tól már számíthatsz is képzajra, alatta próbálkozz.
Nézd meg, hogy nincs-e a fehéregyensúly manuálisra állítva, ha igen, akkor inkább tedd automatára, és próbáld meg úgy.
Ezen a a gépen van egy elmosódás elleni üzemmód, próbáld ki azt is.
A képzaj tipikus okozója a magas ISO érzékenység.
Bridge gépen 400 fölé ne menj vele.
Okozhat még laikusok által szintén zajnak nevezett jelenséget a túl magas jpeg tömörítés is. Lehetőleg a tömörítést minél jobb minőségre állítsd.
Esetleg tölts fel egy képet képfeltöltés.hu-ra és oszd meg velünk, hogy meg tudjuk mondani, mi a valódi ok - mert így látatlanba csak találgatni tudunk.
"Nézd meg, hogy nincs-e a fehéregyensúly manuálisra állítva, ha igen, akkor inkább tedd automatára"
A fehéregyensúlynak mi köze van a képzajhoz...?
A benti kép ISO 1600-zal készült. Nem csoda, hogy ilyen zajos. A kintinél az ISO 64, nincs is képzaj.
Bent vagy használj vakut, vagy más, tisztességes fényt, mert ez nagyon kevés: ISO 1600 és f3.8 mellett is csak 1/18 a záridőd. Sokkal több fény kell a fényképezéshez.
Köszönöm a választ! A képek elvileg automata ISO beállítással készültek ezért van ez a nagy váltakozás.
Még annyi kérdésem lenne, hogyha abban a szobában fényképezek amit a linkben feltettem és ISO 100-at használok vaku nélkül akkor is normális, hogy ilyen zajos a kép?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!