Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik optika a jobb képrajz...

Melyik optika a jobb képrajz szempontjából?

Figyelt kérdés

Sigma 18-35mm 1.8 vagy Canon 17-55mm 2.8 IS ?

A Sigma-t nagyon dícsérik a képminősége miatt azonban a Canon-ban van stabilizátor ami általában egy jelentős plussz de ha képminőségben nincs jelentős eltérés akkor inkább a Canon-t választanám.

2013. okt. 27. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Erre vannak elég jó és objektív összehasonlítások:

[link]

Itt jól látszik, hogy a 35 mm-es állástól eltekintve a Sigma f1.8-on mindenhol ÉLESEBB, mint a Canon f2.8-on. Több, mint kétszer annyi fény, jobb képminőség mellett. 35 mm-en a képközépen a Canon vezet, de a képszéleken gyengébb. És itt is f1.8 vs f2.8. Ha lerekeszeled a Sigmát, mindenhol jelentősen jobb eredményt kapsz.

Ha csak a képrajz érdekel, akkor egyértelműen Sigma. Még a stabilizátoron is sokat hoz, mert ahol az egyikkel 1/30 a záridő, ott a másikkal kb. 1/80.

Egy hátránya van: csak 35 mm-ig megy, ami portréra gyakorlatilag alkalmatlanná teszi. A Canon 55 mm-e szükség esetén megoldja ezt is. Cserébe a nagylátó tartományon komoly játéktered van a mélységélességgel. Egy 50 f1.8-cal és egy 70-200-zal megfejelve teljes szetted van.

2013. okt. 28. 10:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Egy hátránya van: csak 35 mm-ig megy, ami portréra gyakorlatilag alkalmatlanná teszi. A Canon 55 mm-e szükség esetén megoldja ezt is. Cserébe a nagylátó tartományon komoly játéktered van a mélységélességgel. Egy 50 f1.8-cal és egy 70-200-zal megfejelve teljes szetted van.

Elég meggyözö érvelés. :) Arra gondoltam, hogy a 35mm APS-C vazon az már 55mm szóval nem lehet mégis használni portrézásra vagy rosszul gondolom?

Tulajdonképpen megoldottad a dilemmámat, mert már van egy Canon 50mm 1.4-em és egy Canon 70-200mm 2.8 csak enm voltam biztos abban, hogy melyik legyen a következö a családban.

2013. okt. 30. 09:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem lehetetlen vele portrézni, de a klasszikus, arckivágásos képhez szerintem rövid. De embereket fényképezni eseményeken teljesen jó (mellkép, egész alak háttérrel). Én 16-35, 50, 70-200 szettet használtam régen, és 1.6-os croppon a 35-ös véget kevésnek éreztem az arcokhoz. Persze ha valami bika felbontású géped van, akkor lehet távolabb menni és utólag vágni (aka digitális zoom), 6 MP-en ez annyira nem volt opció. Viszont az 50 f1.4 bármikor alkalmas erre.
2013. okt. 30. 09:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Ha már megnyitottam ezt a topicot akkor elmondom, hogy feltünt, hogy a Sigma 35mm 1.4 tesztképe a Pixinfón iszonyú életlen 1.4-es fényerön. F8 alatt nem láttam éles texturát a tesztképeken pedig állítólag elképesztö képminöséget produkál.
2013. okt. 31. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, mert a flickr-ös képeken f1.4-en is elég éles:

[link]

Valami nem stimmelhet a pixinfón, mert nem is találok tesztképeket, csak a standard próbáikat. (Viszont vigyázz, a fekete fólia szándékosan nem élesen van fényképezve, mert a színhibákat a fókuszon kívüli részeken jobban látod.)

2013. okt. 31. 15:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Na ezt jó hogy mondod, ezt nem tudtam. Akkor magamat tévesztettem meg.
2013. nov. 2. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!