Mért csinál rossz minőségű képet a 16Mpx fényképezőm?
Összefogdosta vki az objektív lencséjét, v megütődött, és elállítódott.
Beállításilag a hosszú záridő miatt lehet homályos.
Vagy a záridő vagy a lencse sérült, akár belül is lehet probléma ami nem látható.
Nekem is van egy 8 mpx-es fényképezőm nem nagy minőség de szép képeket csinált 3 éve. Fél éve ment tönkre akkor sejtettem hogy valószínű az ütődéstől ami akkoriban volt. Én is kitakarítottam a lencsét, kívülről, állítgattam, alapra is tettem, de szinte mindegyik kép homályos volt. Akkor elvittem a közeli fotóshoz mert javítást is vállaltak megnézték és mondták hogy a belső lencse mozdult el, és picit meg is repedt, azt kicserélte beállította rendesen, azóta újra a régi a kicsike.
Vedd automatára, ha nem értesz hozzá annyira, de akkor a sötétben úgyis magától emeli (sokáig exponál), hogy látszódjon vmi a képen.
Ha manuálisra állítod, akkor kézileg gyorsra veheted (akár 1/1000mpig is, amivel akár mozgó vonatból is lehet fotózni), de akkor rosszabb fényviszonyok esetén, sötét lesz a kép.
Talán most manuálisra van állítva, és hosszú záridejűre, de csak tippelek. Olvasd el a használati utasítását, és az alapján járj el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!