Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretném elkezdeni a fotózást...

Szeretném elkezdeni a fotózást hobbiként, később esetleg többet is szeretnék. Érvek és ellenérvek?

Figyelt kérdés

Érvek:

- Sokat tudnék emberek között lenni, beszélgetni akár idegenekkel is (főként "eseményeket" szeretnék fotózni, egy fajta amatőr fotóriporterként) (A munkám olyan, hogy nem közvetlenül vagyok emberekkel és ez hiányzik.)

- Szeretek olyat csinálni, ami másoknak is tetszik.

- Régebben rajzoltam, kompozóciós, színelméleti és hasonló ismereteim megvannak.

- Szívesen írnék is a fotózásról.

Ellenérvek:

- Kb. 30 millió DSLR gépet adnak el évente, ki lehet tűnni a tömegből?

- Eléggé egy költséges hobbi (legalábbis nekem nagy kiadás lenne 130-150e Ft már rögtön kezdésként)

- Ahogy most látom, egy idő után elkerülhetetlen a drágább gép a fejlődéshez. Mennyire limitálja az embert a(z) (számára) elérhető technika?

- Igaz-e a fotózásra, hogy "ha keményen dolgozol, akkor elérhetsz mindent"? Vannak úgy mond buktatói, árnyoldalai a fotózásnak?

2013. jún. 13. 10:50
 1/4 anonim válasza:
Ha érdekel akkor meréri fotózni. Először elég egy 100-150ezres géppel kezdeni, ami gyorsan visszahozza az árát. De jól kell bánnod a képszerkesztó programokkal a retusálásokhoz. És természetesen olvass sokat a fotózásról mielöbb belekezdesz, jó tudni a beállításokról, fényviszonyokról, a fényképezési szögekről. Na és persze már az első képkészítéseknél jó képeket kell csinálnod ahhoz, hogy máskor/legközelebb is téged hívjanak.
2013. jún. 13. 11:11
 2/4 anonim válasza:
Olvass sok szakirodalmat. Én már csináltam jobb képet compact géppel mint a haverom akinek DSLR gépe volt és nem értette mitől jobb a képem ha neki jobb a technikai háttere. Ha van egyedi látásmódod és nem a nagyokat akarod majmolni akkor kitűnhetsz a tömegből.DSLR gép azért kell hogy komolyan vegyenek és azért rengeteg lehetőség beállítás és a cserélhető objektívek is kellenek ha komolyan akarod csinálni, de a géptől még nem leszel fotós. "ha keményen dolgozol, akkor elérhetsz mindent"- ha mindent de nem is de elég sokmindent el lehet érni. Megélni nem lehet belőle de egy-egy riport vagy portfoliófotozással lehet némi mellékest keresni amiből később fejlesztheted a felszerelésed. Ha írni szeretnél róla akkor két választásd van vagy a blogolás fbook és különböző direkt fotós oldalak vagy komolyan csinálod és kiadsz egy könyvet amivel némi pénzt is keresel de viszont akkor a képeidet nem érdemes feltenni minden szenny fórumra, hogy lenyulják ha a képeid értéket képviselnek akkor kövess el mindent hogy megfizessék az árát és a képlopást jelentsd fel mert lehet hogy macera de szinte mindig fizetniük kell a jog téged véd. Én is most szeretném kezdeni a szakmát de nincs meg a kezdőtőkém pedig van munkám csak a minimálbér nagyon kevés... Sok sikert a fotózáshoz!!!
2013. jún. 13. 11:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez eddig bíztató!
2013. jún. 13. 11:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem lévőkhöz,igazuk van :)

A fotózás a legszebb hobbi a világon,meg is van az ára neki.

Van egy barátom,nagyon jól állnak anyagilag. Vett egy Nikon D5200-as gépet,mert ő megteheti , csak az autómatikus módon kívül (Manual,Shutter,Aperture,Program) mást nem használ mert fogalma sincs róla ,hogy mire is való.Ezért kezdj el olvasni róla.Mire jó a záridő,rekesz,ISO,fehéregyensúly,mi lesz ha ezeket megváltoztatjuk,mi sül ki belőle,hogy fotózzak vaku nélkül stb. Én a helyedben egy filmes géppel kezdenék...ahol még van súlya egy képnek,mert nem tudod ,hogy mi lett belőle mert még nem hívattad elő.És ezek a gépek nem olyan drágák , és igenis meg lehet velük tanulni fotózni.(nézz rám egy Nikon F50-nel kezdtem,most Nikon D7000-rem van,csak az F50-nel készült fotókból. Na jó egy picit még bele kellett adnom :) )

Sok sikert!

2013. jún. 16. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!