Szeretném elkezdeni a fotózást hobbiként, később esetleg többet is szeretnék. Érvek és ellenérvek?
Érvek:
- Sokat tudnék emberek között lenni, beszélgetni akár idegenekkel is (főként "eseményeket" szeretnék fotózni, egy fajta amatőr fotóriporterként) (A munkám olyan, hogy nem közvetlenül vagyok emberekkel és ez hiányzik.)
- Szeretek olyat csinálni, ami másoknak is tetszik.
- Régebben rajzoltam, kompozóciós, színelméleti és hasonló ismereteim megvannak.
- Szívesen írnék is a fotózásról.
Ellenérvek:
- Kb. 30 millió DSLR gépet adnak el évente, ki lehet tűnni a tömegből?
- Eléggé egy költséges hobbi (legalábbis nekem nagy kiadás lenne 130-150e Ft már rögtön kezdésként)
- Ahogy most látom, egy idő után elkerülhetetlen a drágább gép a fejlődéshez. Mennyire limitálja az embert a(z) (számára) elérhető technika?
- Igaz-e a fotózásra, hogy "ha keményen dolgozol, akkor elérhetsz mindent"? Vannak úgy mond buktatói, árnyoldalai a fotózásnak?
Csatlakozom az előttem lévőkhöz,igazuk van :)
A fotózás a legszebb hobbi a világon,meg is van az ára neki.
Van egy barátom,nagyon jól állnak anyagilag. Vett egy Nikon D5200-as gépet,mert ő megteheti , csak az autómatikus módon kívül (Manual,Shutter,Aperture,Program) mást nem használ mert fogalma sincs róla ,hogy mire is való.Ezért kezdj el olvasni róla.Mire jó a záridő,rekesz,ISO,fehéregyensúly,mi lesz ha ezeket megváltoztatjuk,mi sül ki belőle,hogy fotózzak vaku nélkül stb. Én a helyedben egy filmes géppel kezdenék...ahol még van súlya egy képnek,mert nem tudod ,hogy mi lett belőle mert még nem hívattad elő.És ezek a gépek nem olyan drágák , és igenis meg lehet velük tanulni fotózni.(nézz rám egy Nikon F50-nel kezdtem,most Nikon D7000-rem van,csak az F50-nel készült fotókból. Na jó egy picit még bele kellett adnom :) )
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!