Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Lehet használni akkumulátoroka...

Lehet használni akkumulátorokat egyszerre elemmekkel?

Figyelt kérdés
Lehet valami baj belőle?
2013. jún. 12. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyforma a feszültségük. Ne használd őket együtt!
2013. jún. 12. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:

A kapacitásuk és a belső ellenállásuk sem.

Vagyis a válasz: nem.

2013. jún. 12. 16:01
 3/7 A kérdező kommentje:
Mért ha igen? Mi lesz?
2013. jún. 12. 22:57
 4/7 anonim ***** válasza:

okoska, próbáld ki.

pökhendi majmok nem érdemelnek rendes választ

a rendes válaszok le lettek írva

ettől kezdve azt csinálsz amit akarsz

tapasztalat: minél ostobább valaki, annál beképzeltebb, és annál biztosabb a saját hülyeségében

idióta

2013. jún. 13. 07:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Nekem nem elég annyi hogy nem lehet, azt én is tudom benne van a használati útmutatóban...én szeretném tudni mi is történik valójában ha más az ellenállásuk más a feszültségük stb. Félre értettél engem surmókám.
2013. jún. 13. 14:32
 6/7 Una ***** válasza:

Az új elemek 1.56V körül vannak bár ez gyártónként változik, mértem 1.62-t is. Az akkumulátorok a fotoaksik kivételével 1.35V körül vannak teljesen feltöltött állapotban. Ha párhuzamba kötöd őket a magasabb feszültségű elem töltené az alacsonyabb feszültségű aksit ami melegszik és tönkre megy a túlfeszültségtől az elemek pedig lemerülnek.

Soros kötés esetén nem töltenek egymásra viszont a belső ellenállás és teljesítmény különbözik, "nagyobb" áramfelvétel esetén melegedhet a kisebb teljesítményű. A melegedés komoly probléma, tönkre teszi az aksit és az elemet egyaránt de veszélyes is lehet. Eldurranhat szélsőséges esetben.

Nagyjából ezért nem tanácsos párosítani őket.

2013. júl. 3. 19:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 3. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!