Li-ion akkumulátorokat ki kell sütni vagy nem most mi az
igazság?
Figyelt kérdés
Új a telefonom, nem tudom ha ki kell sütni az akksit nem kérdeztem a boltban több helyen olvastam de volt aki azt mondta ki kell sütni és volt aki azt mondta hogy nem kell.
választ nem találtam, ezt most nem értem, miért nem lehet tudni pontosan hogy kell vagy nem?
2011. jan. 9. 23:27
1/7 bp1985 válasza:
Nem lehet, mivel amint feltöltődött, lekapcsol. De neten tele van cikkekkel, ahol leírják, mit kell csinálni. Röviden: 10% alá nem szabad engedni rendszeresen az akksit.
2011. jan. 9. 23:41
2/7 anonim válasza:
Nemcsak nem kell, hanem nem is szabad!
Tölteni persze lehet hosszasan, de az sem szükséges.
2011. jan. 9. 23:51
3/7 anonim válasza:
Utoljára kb. 2000-ben kellett kisütni a régi típusú aksikat.
Amúgy a túltöltés is károsítja őket, de igaz, hogy ezt nem nagyon tudod elérni, mert lekapcsol. Úgyhogy inkább a lemerüléssel kell vigyázni, nem szabad hagyni, hogy sokáig álljon lemerült állapotban.
2011. jan. 10. 01:26
4/7 anonim válasza:
Régen az ún. memóriaeffektus miatt kellett kisütni az aksikat, de ilyen jelenség a Li-ion-nál már nincs és amúgy sem szeretik a kisütést.
Köszönöm a válaszokat,amúgy a kérdés beírásakor semmilyen választ nem dobott ki.
2011. jan. 10. 12:22
7/7 anonim válasza:
Nem beíráskor dob ki több hasonló kérdést, hanem bal oldalt neked kell a keresőbe beírni. Ez a fránya oldal még nem tart ott, hogy kiiktathasd azt a kis időt, amit keresésnek neveznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!