Hogyan készítsek ilyen képet? Esetleg ötletek?
Már egy ideje fotózom - leginkább a természetfotók érdekelnek -, és szeretnék végre ilyen képet is csinálni: [link]
A grafikai elemeket bele tudom szerkeszteni, hiszen konyítok hozzá. De érdekelne, hogy a fényképezőgépemen mit állítsak be, hogy ilyen képet készíthessek.
na ilyent inkább ne csinálj,úgysem kéri ezt senki,
ez egy elmosódott ,semmitmondó,nagy homály,
Az oldal nem elérhető, de a Google cache alapján egy olyan képről van szó, aminek a nagy része az ég, balra lent autók jönnek szembe, jobbra lent mennek el, jobbra fent van egy közlekedési lámpa, a horizont enyhén döntött, és az egész out of focus.
Ez utóbbi a kulcs is, kinyitod a rekeszt a legnagyobbra, és a fókuszt kézzel úgy állítod be, hogy minden annyira mosódjon el, amennyire kell. Általában valami nagyon közeli dolog kell, hogy fókuszban legyen az ilyen képeknél.
Szerintem van helye az ilyen képeknek, háttérképnek pont jó, bár a nagy felbontású verziót nem láttam, csak a kesseltet. Maga a technika jópofa.
Beleszerkesztendő "grafikai elemeket" ugyan én nem látok a képen, de ez lehet, hogy az én hibám.
A fotó pedig marha egyszerű - ha "már egy ideje" fotózol, illene tudni, mi a teendőd: manuális fókusz, élesség elállítása, exponálás. Extrém esetben, mint a korábbi válaszoló is írta, teljesen manuális mód, és a rekeszt is kézzel állítod akkorára, amekkorával a neked szimpatikus eredményt éred el.
"A kérdező kommentje:
Így szoktam csinálni:))"
Akkor mi a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!