Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Vélemény a "Canon EOS 5D Mark...

Vélemény a "Canon EOS 5D Mark II"-ről?

Figyelt kérdés

Jövőre fényképészeti iskolába megyek, tehát szükségem lenne egy profibb gépre. Hosszas gondolkozás és kérdezgetés után döntöttem ez mellett, de még mindig bizonytalan vagyok kicsit.

Kérem, hogy aki tud valamit erről a gépezetről valamit, az írjon! :) Előre is köszönöm!

(Csak az ára miatt légyszi ne ajánljatok mást.)

2013. ápr. 14. 11:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az EOS-6D néhány dologban jobb. Újabb, picit kisebb és gyorsabb, valamint gyengébb fényben valamivel jobb az automatikus élességállítása. Plusz Wi-Fi és GPS, ha ez számít.

Az 5D Mk III sok dologban jobb, de munka szempontjából a teljesen szigetelt, időjárásálló váz, a dupla kártyafoglalat, a 100%-os kereső, a strapabíróbb zárszerkezet és a valóban profi/gyors AF-rendszer sorolható fel. Legalábbis számomra ezek voltak a döntő tényezők.

2013. ápr. 14. 18:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Az 5D II elég jó gép, de főleg nyugis munkákhoz ajánlott. Ha pörgés, vagy rossz fényviszonyok vannak, az AF rendszere nagyon sok rémálmot tud okozni, ezért komolya eseményfotóhoz, sporthoz felejtős. Ha cél, hogy ezeket is jól kezeld, akkor az 5D mkIII minden tekintetben nagyszerű gép, a képminősége egy kicsivel, az AF rendszere fényévekkel jobb. 6D-t csak nyílt napon próbáltam, sajnos a szélső AF pontok abban is vackok, pedig a beépített GPS nagyon vonzó nekem.

Viszont számolj rá, hogy egy jó gép jó objektívek nélkül semmit nem ér. 24-105 f4 a minimum, de a 24-70 II szerintem most a legjobb Canon alapzoom. Plusz a 70-200 II, a 100 f2.8L (ha kell makro), esetleg a 8-14, vagy a 16-35 II UWA-nek, és később a célnak megfelelő fixek mind meggondolandók, ha profi felhasználás a cél. Ezek viszont rendesen megdobják a költségeket...

2013. ápr. 15. 15:08
 13/13 anonim ***** válasza:
És a legfontosabb: ha elérsz oda, hogy már spórolni kell, akkor inkább a vázra költs kevesebbet, mint az objektívre. Ilyen szempontból jó az 5D II, mert egy elég jó gép, most már elég jó áron.
2013. ápr. 15. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!