Canon 5D mark ii vagy Nikon D600?
Ha csak a vázak döntenek, akkor mindenképp D600. A kettes 5D autofókusz rendszere egy rémálom, a képe pedig nem jobb, mint a D600-nak.
Plusz a D600-ban két kártyafoglalat van, ugyanolyan időjárásálló, mint a D800 és van benne beépített vaku is, ami néha derítésnek jól jön.
Az egyetlen bajom vele, hogy jórészt műanyag a váz, és a bajonett sincs rögzítve a fém részekhez (mondjuk ez az 5D mkII-re is igaz.) Emiatt nagy teléket (300 mm meg fölfelé, esetleg 70-200 f2.8 VR II) kicsit félnék rárakni.
Ha Canont veszek, akkor Canon EF 24-70 2.8 L-t tennék rá.
A Nikonhoz meg akkor vennem kellene egy AF-S 24-70mm f/2.8 G ED-t, de akkor meg árban nem jövök ki jól. Szal ezért inkább a Canon felé húzódom.
Világ életemben Nikonos voltam, de hiába vannak nikon optikáim, vmiért nem tenném rá a D600-ra őket.
Mindig Canonos voltam, és csak az objektívpark miatt vagyok még mindig az. Nem tudom, mire akarod használni az 5D kettőt, de ha AF igényes a munka (esküvő sötét templomban, sport, hasonlók), akkor nem lesznek nyugodtak az éjszakáid. Horror az összes szélső AF pont. Mellesleg a Nikon 24-70 objektíve jobb és hosszú távon megbízhatóbb, mint a régi Canon 24-70. Az új meg mocskos drága.
Ha van már Nikon obiparkod, én maradnék a helyedben.
Divatfotós vagyok, szóval arra kellene a gép. Esküvőt is szoktam fotózni ritkán, de csak nyáron. A Nikon objektíveim nem a legjobbak, nem szívesen használnám fullframe-re. 70-300, 50 fix 1.8, meg egy 18-85.
A Canonnak a 24-105 mennyire jó?
A 24-105 képminősége kb. olyan, mint a régi 24-70 f4-re rekeszelve. Nem fényerős, cserébe van benne stabilizátor és kicsit hosszabb, ami FF-en jól jön. a 70-et sokszor érzem rövidnek portréhoz, objektívet meg nem lehet minden második képnél cserélni.
És persze L-es obi, mérsékelten időjárásálló, stabil, tartós építésű.
Az árához mérten szerintem jó vásár, ha elég az f4. De a Nikon 24-70 jobb ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!