Kis méretű, de jó minőségű fényképezőgépet szeretnék. Ötletek?
Sziasztok ! Szeretnék egy fényképezőgépet,mely kis méretű,magas megapixel számú, és nem túlságosan nehéz. Tudnátok ajánlani? Sajnos én nem értek ehhez annyira.
Forma: [link]
Hát amit linkeltél az nem kicsi.
Amúgy meg nem ezt kell eldöntened, inkább azt,hogy:
1. kell -e cserélhető lencse?
2. csak fotó, vagy videó is?
3. mi a fő téma,amit fotózni szeretsz?
Ha ezek megvannak,akkor jönnek a további kérdések..
Az viszont itt is igaz,hogy a jobb minőség drágább és a nagyobb gépek jellemzően jobb képet csinálnak (egy évjáraton belül)
Köszönöm a kommenteket !
Azt a fényképezőt azért linkeltem be,hogy ilyen formájút szeretnék. Már láttam kisebbeket is, azért kérdeztem... Az viszont Fuji volt,ami,ahogy értesültem,nem épp a legjobb minőség.
Hát tulajdonképpen olyant szeretnék,ami kb mindenre jó, ne tükörreflexes legyen,mivel nem vagyok profi, de azért tudok egyet s mást a fényképezésről.
Nikon Coolpixem van. Első fényképezőgépem az volt, de egyáltalán nem vagyok megelégedve vele.
Nem kell beleférjen övtáskába, nem számítottam olyan kicsire. De DSLR-t szeretnék.
"tudok egyet s mást a fényképezésről"
"ne tükörreflexes legyen"
"De DSLR-t szeretnék"
Most itt valami nagyon nem kerek. A DSLR azt jelenti, hogy tükörreflexes. Most akkor tulajdonképpen mit is szeretnél? :)
Azt írtad, hogy ilyen formájút szeretnél. Tehát nem kis szappantartó formájú kompaktot, hanem például ilyeneket?
Azt is jó lenne tudni, hogy mennyi pénz van rá. Ezek már nem olcsó gépek.
Akkor a mikro 4/3-os gépek azok,amiken érdemes gondolkodnod vagy a bridge kategóriások.
A bridge gépek nem cserélhető objektívesek, a mikro 4/3-osok igen.
Ami a lényeg,hogy a fókusztáv határozza meg azt,hogy mekkora nagyítást képes elérni a gép. A zoom az hülyeség,mert az csak az objektív két állása közötti arány. Pl 25-50mm-es állítható fókusztáv és az 50-100mm-es is 2x-es zoomot jelent. A lényeg,ha mikro 4/3-ost veszel,akkor kereshetsz hozzá egy általános objektívet, azaz a fókusztáv 24-150 legyen ,de minél kisebb az első,annál inkább halszem, a második érték minnél nagyobb,annál jobban közelebb hozza a távoli dolgokat.
Itt jó tesztek vannak,de angol
Megtörténhet,hogy félreolvastam pár dolgot. Úgy tűnik. :|
Amiket mutattatok azok tetszenek,köszönöm szépen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!