Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kis méretű, de jó minőségű...

PusziAzArcodra kérdése:

Kis méretű, de jó minőségű fényképezőgépet szeretnék. Ötletek?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Szeretnék egy fényképezőgépet,mely kis méretű,magas megapixel számú, és nem túlságosan nehéz. Tudnátok ajánlani? Sajnos én nem értek ehhez annyira.

Forma: [link]

2012. márc. 24. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát amit linkeltél az nem kicsi.

Amúgy meg nem ezt kell eldöntened, inkább azt,hogy:

1. kell -e cserélhető lencse?

2. csak fotó, vagy videó is?

3. mi a fő téma,amit fotózni szeretsz?

Ha ezek megvannak,akkor jönnek a további kérdések..

Az viszont itt is igaz,hogy a jobb minőség drágább és a nagyobb gépek jellemzően jobb képet csinálnak (egy évjáraton belül)

2012. márc. 24. 09:15
 2/8 DannyZuko ***** válasza:
ha egy olyat szeretnél amit el tudsz tenni táskába, övtáskába stb... "szappantartó" méretű, akkor javaslo a Nikon coolpixeket. 5-6-10 Mp felbontásúak simán. viszont tudnod kell, hogy ezekkel az optikákkal amik a kis gépeken vannak.... soha nem fox olyan képet csinálni, mint egy értelmes nagy optikával fele akkor mp értékkel.
2012. márc. 24. 09:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát amit linkeltél, az minden, csak nem kicsit. Most akkor tulajdonképpen mit szeretnél?Kicsinek nálam a kompaktot számítanak. Ez a dslr, amit belinkeltél, kb. a legnagyobb méretű fényképezőgépek közé tartozik.
2012. márc. 24. 09:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket !

Azt a fényképezőt azért linkeltem be,hogy ilyen formájút szeretnék. Már láttam kisebbeket is, azért kérdeztem... Az viszont Fuji volt,ami,ahogy értesültem,nem épp a legjobb minőség.

Hát tulajdonképpen olyant szeretnék,ami kb mindenre jó, ne tükörreflexes legyen,mivel nem vagyok profi, de azért tudok egyet s mást a fényképezésről.

Nikon Coolpixem van. Első fényképezőgépem az volt, de egyáltalán nem vagyok megelégedve vele.

Nem kell beleférjen övtáskába, nem számítottam olyan kicsire. De DSLR-t szeretnék.

2012. márc. 24. 22:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék ilyent, mert lány vagyok,és tizenhárom éves. Komolyan gondolom a fotózást,és azért szeretnék valami komolyabb gépet:)
2012. márc. 24. 22:52
 6/8 anonim ***** válasza:

"tudok egyet s mást a fényképezésről"

"ne tükörreflexes legyen"

"De DSLR-t szeretnék"

Most itt valami nagyon nem kerek. A DSLR azt jelenti, hogy tükörreflexes. Most akkor tulajdonképpen mit is szeretnél? :)

Azt írtad, hogy ilyen formájút szeretnél. Tehát nem kis szappantartó formájú kompaktot, hanem például ilyeneket?

[link]

[link]

[link]

Azt is jó lenne tudni, hogy mennyi pénz van rá. Ezek már nem olcsó gépek.

2012. márc. 25. 07:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Akkor a mikro 4/3-os gépek azok,amiken érdemes gondolkodnod vagy a bridge kategóriások.

A bridge gépek nem cserélhető objektívesek, a mikro 4/3-osok igen.

Ami a lényeg,hogy a fókusztáv határozza meg azt,hogy mekkora nagyítást képes elérni a gép. A zoom az hülyeség,mert az csak az objektív két állása közötti arány. Pl 25-50mm-es állítható fókusztáv és az 50-100mm-es is 2x-es zoomot jelent. A lényeg,ha mikro 4/3-ost veszel,akkor kereshetsz hozzá egy általános objektívet, azaz a fókusztáv 24-150 legyen ,de minél kisebb az első,annál inkább halszem, a második érték minnél nagyobb,annál jobban közelebb hozza a távoli dolgokat.

Itt jó tesztek vannak,de angol

[link]

2012. márc. 25. 10:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Megtörténhet,hogy félreolvastam pár dolgot. Úgy tűnik. :|

Amiket mutattatok azok tetszenek,köszönöm szépen !

2012. márc. 25. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!