Hogyan tudnám működésre bírni a 2.4Ghz-es kamerámat 5Ghz-es wifi routerrel?
Új 5Ghz-es routert vásároltam,és nem működik vele a beltéri kamerám.Nem szeretnék újat venni.
Van erre megoldás?
Töröld a kamera appot a telóról , majd telepítsd újra(hátha valami bekavar)
Majd 0-ról indulva kövesd a videóban látottak szerint a kamera "telepítését)
Köszi mindenkinek a segítséget.
Most dolgozom,de este újra megpróbálom.
Töröltem a router appot.
Újratelepítettem,de ugyanaz a probléma továbbra is.
Amikor csatlakozna a kamera,a választható routerek közül az enyémet halványabb felirattal mutatja,nem tudok rá nyomni.
Nem olvastam az összes kommentet, lehet már írták mások is.
Mivel több eszközöd volt a wifi hálózatra csatlakozva, célszerű a wifi-hez tartozó név (SSID) és jelszót régi routerben használtakra cserélni, pontosan ugyanazt, kis- és nagybetűre, szóközre figyelni.
Ha már resetelted a kamerát, újra be kell állítani a kapcsolatot. Ezt a folyamatot a router közelében csináld 1 m-es körzetben. Ha sikerült, viheted távolabb is.
chatgpt:
SSID-ek külön kezelése: Ha a routered automatikusan összevonja a 2.4 GHz-es és 5 GHz-es hálózatokat egyetlen SSID (hálózati név) alatt, előfordulhat, hogy a kamera nem tud csatlakozni, mert nem biztos, hogy a 2.4 GHz-es hálózathoz csatlakozik.
Állítsd be a routeredet úgy, hogy külön SSID-t rendeljen a 2.4 GHz-es és az 5 GHz-es hálózatokhoz. Így a kamera könnyen a 2.4 GHz-es hálózathoz csatlakozhat.
chatgpt:
Band Steering be- és kikapcsolása a TP-Link routereken:
Ha a TP-Link NX510v routered támogatja a Band Steering funkciót, akkor a beállítását a következő módon érheted el:
Jelentkezz be a router adminisztrációs felületére.
Menj a Wireless (Wi-Fi) beállításokhoz.
Keresd meg a Band Steering opciót.
Ha elérhető, akkor a funkciót be vagy ki kapcsolhatod attól függően, hogy szeretnéd, hogy a router automatikusan kezelje a sávokat, vagy szeretnéd manuálisan beállítani.
Ha a Band Steering be van kapcsolva, akkor a router automatikusan eldönti, hogy az eszközt melyik sávhoz csatlakoztassa. Ha nem szeretnéd, hogy ez automatikusan történjen, akkor a funkciót ki is kapcsolhatod, és manuálisan külön SSID-t rendelhetsz a 2.4 GHz-es és 5 GHz-es sávokhoz.
Összegzés:
A Band Steering funkció célja, hogy a router automatikusan kezelje, melyik Wi-Fi sávhoz csatlakoznak az eszközeid (2.4 GHz vagy 5 GHz), ezzel optimalizálva a teljesítményt és csökkentve a terhelést a hálózaton. Ha nem szeretnéd, hogy a router automatikusan válassza ki a sávot, akkor kikapcsolhatod ezt a funkciót és külön SSID-t állíthatsz be a két sávhoz.
Tehát nézd meg a telón vagy a routerbe , hogy hány wifi(ssid)-t látsz.
Ha egyet . akkor a fenti módon szét tudod választani a 2,4 ill az 5 ghz wifit.Akkor a 2.4 ghz wifire csatlakozz a telóval amelyiken van az app.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!