Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon R100 vázzal és RF 50mm...

Canon R100 vázzal és RF 50mm 1.8-as objektívvel éjszakai fotózás?

Figyelt kérdés

Felkértek egy szülinapi fotózásra, ez lenne az első, amit elvállalnék, de nem tudom hogy ezzel a felszereléssel ami nekem van vállaljam e. Még speedlite vakum sincs, mert többnyire természetes fényben, nappal fotózok, éjszaka annyira nem szeretek és nem is vagyok jártas túlzottan benne. Tehàt van egy Canon R100 fényképezőm amihez van egy kit obim meg egy RF 50mm 1.8-as objektívem. Ezzel az objektívvel szerintetek tudok készíteni jó képeket amik nem zajosak és nem sötétek a képek, vagy inkább el se vállaljam?

Köszi előre is a segítséget!

tegnap 10:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy vakut be kellene szerezni és kitapasztalni a használatát. Az optika is túl hosszú a feladathoz. Ekvivalens 80mm-t ad. Éjszakai szülinapi fotózáshoz én alapvetően egy ekv 35mm-es optikát és legalább egy 35-40-es kulcsszámú vakut használnék, de inkább 44-est.

Persze sok múlik a környezeten is. Bizonyos esetekben egy kisebb tele is hasznos lehet néhány képhez.

tegnap 11:22
 2/3 A kérdező kommentje:
milyen vakut ajánlanátok, milyet vegyek?
tegnap 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Függ a rendezvény helyszíntől, a tárgytávolságtól, de még használt optika gyújtótávolságától is. Meg attól is, hogy mire és hogyan használod. Tehát nem mindegy mekkora teret akarsz bevilágítani, milyen messziről. Nem mindegy, hogy direktben használod vagy pl a plafonról, falról vereted vissza a fényt. Ez utóbbi esetben nyilván nagyobb teljesítményre van szükség.

Azért írtam az optikára, hogy nem ideális választás, mert ez aps-c szenzoron már rövid telének számít. Portréhoz jó, de rendezvény fotózáshoz inkább alap zoomot vagy egyetlen váz és tágasabb helyszín esetén akár utazó zoomot választanék. Ha egyetlen fixet szeretnél használni, közel mész, akkor egy enyhe széles látószög ekvivalens 35mm ideálisabb választás.

Az említett optika látótere túl szűk lesz, pláne beltérben. Hiszen csoportképeket is kell fotózni. Tehát a kit objektív ideálisabb a feladatra.

Vakuból valamilyen canon rendszervakut érdemes választani. Ajánlanám a Metz-et de 2020-ban becsődöltek. Egy legenda véget ért. TV-t meg elektromos robogó gyártanak basszus, mit mindenki más is tud... szomorú.

Ne menj 35-ös kulcszsám alá, de ha van lehetőséged akkor inkább 40-45. Akkor érdemes beruházni a kihasználod később is. Ha van beépített derítőlap az előny.

Az ilyen Godox meg hasonló márkákat nemigen ismerem ezért nem tudok érdemben nyilatkozni róluk.

tegnap 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!