Lehetséges, hogy töltés közben használva a kis kamerát, lemerül az akkuja és lekapcsol?

Figyelt kérdés
Persze olcsó kis kütyüről van szó, de úgy gondolom hogy az azért tudnia kell, ha töltőn van és be van kapcsolva akkor nem az akkut használja, vagy ez bonyi?

okt. 27. 18:37
 1/10 Szirty ***** válasza:

Lehetséges ha a töltő csak a töltést látja el és a töltő áram kisebb mint a készülék áramfelvétele.

"vagy ez bonyi?"

Nem. De így egyszerűbb az elektronika.

okt. 27. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Vagy lehetséges hogy csak kikapcsolva töltődik. Ha be van kapcsolva akkor nem töltődik hiába van rádugva a kábel.
okt. 27. 18:55
 3/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ne írj típust, de vannak ezek a kis biztonsági kamerák, kis akkuval, ami eleve csak rövid áramszünetet képes áthidalni.

Viszont folyamatosan főzi az akkut a processzor és nem túltöltésről beszélek, mert az szabályzott, csak épp állandó 4,2 V-on tart, az sem ideális.

Egyikben felfúvódott az akku, másikban még jó volt, harmadikba nem is tettek gyárilag.

Én meg kivettem mindegyikből, mert ha áramszünet lenne, a router se működik, így nem sok értelme. Amikor visszajön az áram, attól még visszajelentkezik a kamera (vagyis memóriában tárolja a jelszót), tehát ez nem gond.

Ezek például akku nélkül is működnek egy USB dugasztápról.

De amíg az akku benne volt és lemerült, bedugva azonnal működött, már azért is, mert az a kis akku nem sok áramot von el.

okt. 27. 19:43
 4/10 A kérdező kommentje:
3/3, szóval, ha jól értem , ha kiveszem az akkut és a tápot bedugom, akkor működnie kell. Ha nincs táp nem megy. De ahogy mondod semmit nem felejt el, ha nincs se akku se táp. Jól értem?
okt. 27. 19:51
 5/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Nem érted: ne írj típust, mert csak úgy gátolhatod hatékonyan a releváns választ.
okt. 27. 20:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen ahogy írtad egy kis biztonsági kamera mágneses talppal.

Szóval akku nélkül is megy, csak töltőről?

okt. 28. 00:02
 7/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Igen, amelyikben gyárilag nem volt akku, abban is ott volt a forrasztási pont, ahová a vezetékes akkut kötni lehet. Tehettem volna bele, mivel a táplálása is olyan, hogy a töltésszabályzó kimenetéről működik a kamera, arra kapcsolódik pufferként az akku is.

Ebből következően a töltésszabályzót (ami csak egy apró IC) nem is tudják kihagyni, mert kell a tápláláshoz is.

De az akku léte nem feltétel, ez nem olyan, mint egy telefon, a kamera nem sok áramot vesz fel.

190 mA működés közben, amúgy 170 mA nagyjából, tehát nem kell komolyabb dugasztáp.

okt. 28. 06:48
 8/10 Szirty ***** válasza:

Miről is van szó itt?

A kis kameráról?

okt. 28. 07:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen egy akkumulátoros kis biztonsági kamera, ami a leírása szerint kb 150 percig megy aztán újra tölteni kell, DE MINT ÍRJÁK FOLYAMATOS TÖLTÉSSEL IS MŰKÖDIK. No ezt nem tapasztaltam és 1 óra után lekapcsolt mert kimerült az akku - bár folyamatosan ment a töltése. Nem nagy ügy csak csalódtam mert úgy gondoltam ezt minden kis kütyü tudja, hát ez nem, vagy hibás.
okt. 28. 19:04
 10/10 anonim ***** válasza:
A mérnök úr megmondta érthetően, hogy semmiképpen ne add meg a tipust. Még összezavarod a kérdezőket...
tegnap 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!