Miért van ennyire sok túlárazott kamera, meg vacak a használt piacon?
Biztos hogy drágák és nem te akarsz inkább túl olcsón vásárolni?
Én sok ketyerémet adtam el az elmúlt években és bizton állíthatom, hogy sok vevő mocskosul alacsony áron akar hozzájutni a használt termékekhet. Olyan elmerobbant árakat mondtanak hogy még röhögni sem lehet rajta.
Az a fő mondás, hogy ahogy kihozod a boltból - még ki sem bontod csak kihozod!! - már a felét éri. Aztán ha 1 éves, akkor még annak a felét, ha nincs rá garancia akkor még annak a felét is és persze legyen karcmentes, fóliázott, bontatlan, újszerű....
Az 500ezres kamerámért 40 ezret akartak adni. Akkor inkább a 125-ös satuban megegyengetem és bedobom az elektronikau hulladékba!
Milyen árakat látsz, kérdező?
Mert így magában ez csak dulifulizás a törpikék között.
A magyar a legsunyibb nyerészkedő nép a világon.
Nézd meg máshol is milyen árak vannak, a "hivatalos" boltokban is: valaki elkezdte felverni, a többi meg nem hogy arra törekedne hogy akkor ő olcsóbban adja és így tőle vegyék, neeem, azonnal idomult a többi is hozzá, és a kamu "inflációra" hivatkozva mindennek megötszöröződött pár hónap alatt az ára. A Cheetos még pár éve is 99 Ft volt, most 499. Közben a tartalom harmada van benne mint 10 éve. Bármely random Nestlé gabonapehely ami anno volt 600-700 ft, most 3000.
Nyilván magánszemélyeknél, más szegmensekben ez még durvábban érvényesül. A fél ország abból próbál megélni hogy olcsón beszerzett cuccokat méregdrágán árul, mert úgyis lesz hülye aki megveszi. Anno emlékszem volt hogy valaki figurákból amik érnek kb 4-6 ezer forintot, felvásárolta a komplett készletet, aztán mivel volt iránta kereslet csak nem lehetett kapni, így 20-30 ezrekért árulta pár nap múlva darabját.
A fényképezők kategóriája is hasonló. Éveket vártam mire pont az előző hónapban sikerült találnom egy nagyon jó állapotú Nikont baráti áron. Csávó kivételesen nem nyerészkedni akart rajta. Azon röhögtem, hogy a vázat középerős objektívvel, SD kártyákkal, mindennel olcsóbban vettem meg tőle, mint mástól ugyanez a gép minden nélkül, csak a váz magában amibe került volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!