Kenko UV szűrőt (77 mm) használ valaki, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
júl. 2. 12:33
 1/4 Mojjo ***** válasza:
Márhogy... egy UV szűrőről tapasztalatok? Nem egészen világos, miféle tapasztalata lehet az embernek egy UV szűrőről.
júl. 2. 12:50
 2/4 A kérdező kommentje:
például hogy mondjuk a Hoya-hoz képest észrevehetően rosszabb minőségú képet eredményez e ha felrakom (elsősorban azért használnám, hogy ne a frontlencsét érje sérülés vagy por)
júl. 2. 12:53
 3/4 Mojjo ***** válasza:
44%
Igen, egy UV szűrő pont ennyire van, frontlencsét védeni. Egyébként minimális hatása (sem) szokott lenni a képminőségre. Kb bármelyiket megveheted, nem lesz különbség köztük.
júl. 2. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:

A szűrő az tükröződést okoz ami a képmezőben értelmetlen képrészletként jelenik meg. Szerintem két példája jelent meg ennek az elmúlt 25 évben, de most éppen egyiket sem találom. Az egyik egy kuka oldalán egy fényfolt, a másik meg egy kocsma neonfeliratának megismétlődése az égen. :)

Hogy a jobb minőségű szűrő ezt megakadályozta volna, az kérdés, meg az is, hogy a mostani szűrők ebben jobbak-e, mint a negyedszázaddal előttiek.

Én mindenesetre leragadtam egy jobb márkánál, a B+W-nél. Ha mondjuk egy jobb szűrő az drágább egy tízessel, és az a tízes az eloszlik mondjuk 5 évre, akkor az napi fél forint veszteség. Kinek sok, kinek elviselhető.

Hogy az UV szűrő főfeladatát ellátja, és ez valakinek jó, valakinek meg nem, az megint más kérdés. Mojjo megint hülyeségeket beszél, mert az, hogy a háttérben levő hegy kék-e, vagy nem, az azért látható. :D

júl. 15. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!