Hogy lehet kamera kompozit kimenetéről mp4/avi videót felvenni?
Figyelt kérdés
Van egy régi videókamerám, ami 8cm átmérőjű DVD lemezekre készít felvételt.
Szeretném ezeket átvenni pendrive-ra, valami modernebb formátumban.
Kölcsönkértem egy külső DVD olvasót, de a lemezek egy részén nem lát fájlt.. másik részén a VOB-okat elkezdtem átkonvertálni MP4-be, de időnként kihagy a hang.. A kamera viszont tökéletesen lejátssza.
Rá lehet valahogy kötni a kamera kompozit kimenetelét laptopra, és úgy átvenni (felvenni) a videót?
Köszönöm.
jún. 16. 15:14
1/3 anonim válasza:
DVD-t "DVD Shrink"-el lehet egy vob fileba leszedni, azt "VirtualDub Mod"-al *.avi ba konvertálni free XviD codec-el (felbontás változtatás nélkül), az utána már átrakható más konténerbe is. És ez mind ingyen és reklám mentesen. Az utóbbi 10 év programjai vagy reklámozásra mennek vagy gagyi minőségűek.
2/3 Szervizmérnök úr válasza:
Semmi értelme a digitális videót analóg SD felbontásra (PAL kompozitjel) alakítva újra digitalizálni, ez nem jó irány, de nagyon rossz.
VOB fájlokat például közvetlenül is le tud játszani a VLC, PotPlayer, MPC-HC.
3/3 Szervizmérnök úr válasza:
Illetve nem tudom, mennyire ismerős, az említett lejátszóknál szokott lenni olyan, hogy Fájl --> DVD megnyitása, ami direktben olvassa be a standard lemezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!