Hogy lehet kamera kompozit kimenetéről mp4/avi videót felvenni?

Figyelt kérdés

Van egy régi videókamerám, ami 8cm átmérőjű DVD lemezekre készít felvételt.

Szeretném ezeket átvenni pendrive-ra, valami modernebb formátumban.

Kölcsönkértem egy külső DVD olvasót, de a lemezek egy részén nem lát fájlt.. másik részén a VOB-okat elkezdtem átkonvertálni MP4-be, de időnként kihagy a hang.. A kamera viszont tökéletesen lejátssza.

Rá lehet valahogy kötni a kamera kompozit kimenetelét laptopra, és úgy átvenni (felvenni) a videót?

Köszönöm.

jún. 16. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
DVD-t "DVD Shrink"-el lehet egy vob fileba leszedni, azt "VirtualDub Mod"-al *.avi ba konvertálni free XviD codec-el (felbontás változtatás nélkül), az utána már átrakható más konténerbe is. És ez mind ingyen és reklám mentesen. Az utóbbi 10 év programjai vagy reklámozásra mennek vagy gagyi minőségűek.
jún. 16. 16:11
 2/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Semmi értelme a digitális videót analóg SD felbontásra (PAL kompozitjel) alakítva újra digitalizálni, ez nem jó irány, de nagyon rossz.

VOB fájlokat például közvetlenül is le tud játszani a VLC, PotPlayer, MPC-HC.

jún. 16. 17:25
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Illetve nem tudom, mennyire ismerős, az említett lejátszóknál szokott lenni olyan, hogy Fájl --> DVD megnyitása, ami direktben olvassa be a standard lemezt.
jún. 16. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!