Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Éjszakai égbolt fotózásához...

Éjszakai égbolt fotózásához ár-érték arányban jó nagylátószögű objektív?

Figyelt kérdés
Nézegettem több mindent, de nem tudok dönteni. Canon EF és RF bajonett jöhet szóba. Nézegettem manuálisakat is. Szívesen fogadok ajánlásokat.

jún. 1. 11:10
1 2
 11/17 nnnn5555 ***** válasza:

@Mojjo

Amúgy meg vicces triggerelni téged, meg a többi ff sznobot :)

jún. 22. 00:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Inkább az a vicces, hogy osztod a hülyeseget.
jún. 22. 01:03
 13/17 Mojjo ***** válasza:

@10: Nem írtam, hogy csíkokról írtál volna. Szerintem azokat a csíkokat te felszívhattad, azért gondolsz ilyesmit. Próbáld meg értelmezni a mondataimat, nem olyan bonyolultak. Ha nem megy, az sem baj, igazából inkább másnak szólnak, az ide tévedő érdeklődőknek, akik jó, ha nem hiszik el a hülyeségeket, amiket írsz.

A mélységélesség növekedése, illetve az, hogy a mélységélesség a hiperfokális távolság után - mert így hívják azt a tárgytávolságot, amiről beszéltem - meg a fizika törvényeiből jön. Ez már csak ilyen.

@11: Nem használok digitális rendszert egy ideje, de ha újra digitális fényképezésre adnám a fejem, és egy komplett digitális rendszert vennék, akkor m4/3 lenne az. Ennyire vagyok ff fan. Az meg, hogy téged valamilyen okból személyesen sért, hogy különböző rendszerek különböző felhasználásokra erősek más rendszerekhez képest, és ennek megfelelően bizonyos felhasználásokra az ff előnyös, a te bajod. Mondjuk ott is pontosan annyira a fizikát próbáltad tagadni, mint itt most a mélységélességnél.

jún. 22. 15:14
 14/17 Mojjo ***** válasza:

Kimaradt a mondat egy része. Tehát újra:

A mélységélesség növekedése, illetve az, hogy a mélységélesség a hiperfokális távolság után - mert így hívják azt a tárgytávolságot, amiről beszéltem - a végtelenig tart, meg a fizika törvényeiből jön.

jún. 22. 15:17
 15/17 nnnn5555 ***** válasza:

@Mojjo Akárhogy is erőlködsz nem minden obi tud éles képet csinálni nagy rekesszel messze lévő dolgokról. Még akkor se ha kinyomtatod a wikipédiát és ráragasztod!

Ráadásul teljes kép köznapi értelemben vett élességét sok minden más is befojásolja, mint amiről beszélsz, ezek mind-mind obira jellemző egyedi paraméterek. Nem tudtam, hogy egy kromatikus abberáció tagadóval van dolgom. :)

jún. 26. 16:09
 16/17 Mojjo ***** válasza:

@15: Akkor emlékeztetnélek, mit írtál, bár te magad is elolvashatod az előző oldalon, ha már memóriagondjaid vannak. Íme:

"A nagy fényerő kicsi mélységélességgel jár, úgyhogy hiába tekered 10m-végtelenre, jó eséllyel homályos lesz az égbolt számos obi esetében."

Tehát szerinted a nagy rekesz miatti kis mélységélesség az oka, hogy homályos lesz az égbolt. Ami marhaság. Persze, ha egy objektívnek szar a rajza nyitva, akkor - nagy meglepetés - szar lesz a kép. Gondolom, pl többek között ezért is kért tanácsot a kérdező, hogy milyen obit is vegyen.

jún. 26. 21:44
 17/17 nb2019 válasza:

A 8-as válaszolónak egy valamiben igazat adok: Asztrofotósokat kell megkérdezni. Nagyon nem mindegy, hogy fix álványról, vagy égbolt-követéssel, tejút-panorámát, vagy nagyobb kiterjedésú mélyeget akar-e fotózni a kérdező.

Pl az asztrofoto.hu, vagy az eszleles.hu galériáiban meg tudod nézni melyik kép milyen felszereléssel készült, és az alapján kiválasztani, hogy a te célodhoz mi lenne a megfelelő.

jún. 30. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!