Nagylátószögű előtétlencse milyen objektívvel kompatibilis?
Figyelt kérdés
Kezdő fotós vagyok és szeretnék tájképeket fotózni, de nem szeretnék drága objektívet venni és rátaláltam erre a nagylátószögű előtétlencsére csak nem tudom mi alapján döntsem el melyik lenne kompatibilis. Sigma 55-200mm-es obira a 0.4x wide angel lens 55mm a jó, vagy mit kell néznem?2018. jún. 2. 10:09
1/2 anonim válasza:
a szűrőmenet átmérőjének kell egyeznie
ha nem a csúcskategóriát veszed és nem a te obidhoz tervezték akkor rontani fog valamennyit az élességen és valszeg nagyon meg fogja növelni a CA-t
2/2 anonim válasza:
55*0,4 az még mindig csak egy 22-es objektívnek fog megfelelni. Elég lesz? Ha nem kell fényerős objektív, akkor én a helyedben vennék a Sigma mellé egy 18-55-ös KIT objektívet (mégiscsak 18 az eleje, nem pedig 22), pár tízezért kapsz már használtan gyakorlatilag gyári állapotút. Habár nem írtad, hogy milyen márkájú a fényképezőgéped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!