Az alábbi két kompakt gép közül melyiket ajánlanátok? Zoom, képélesség gyengébb fényben is, ilyenekre gondolok. Néhány jellemzőben szinte azonosak, de nem mindegyikben.
Én a Sonyt venném a Zeiss optika miatt
Viszont a Canon-nak hajszálnyival jobb a blendenyílása, de csak hajszálnyival így jobb lesz e fényereje. Nem jelentősen
Szintén a Canonnak jobb a Zoom-ja de amit 960mm-es zoommal csinálsz ezzel a géppel az max. adatrögzítésre jó.
A képélességben valszeg teljesen hasonlót tudnak.
Ahogy úgy általában teljesen hasonló a két gép de csodákat ne várj!
Köszi a választ! Úgy látom, Te sokkal jobban értesz a fotózáshoz, ezért még rákérdeznék arra a különbségre, hogy:
Canon maximális képfelbontás 5184 x 3888 pixel
Sony maximális képfelbontás 4896 x 3264 pixel
Ebben is a Canon a jobb, de nem tudom, ez a különbség mennyire számít a képélességnél.
Inkább azt mondd meg, hol lesz szükséged ekkora képméretre.
(Kicsit súgok: sehol).
Azonos szenzor méret mellett a nagyobb felbontás inkább hátrány, mert így egyes pixelek mérete kisebb lesz, bár itt az eltérés minimális. Én is inkább a Sony-t venném, de paraméterek alapján nincs igazán különbség a két gép között. Van amiben az egyik, van amiben a másik jobb egy picit.
Youtube-on találsz néhány összehasonlító videót róluk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!