Hogyan kell drágakövet fotózni?
Fujifilm Finepix sl260-om van. Ami van még az egy fotóbox amiben felső kör-alakú ledes megvilágítás van. Azért vettem ezt a fényképezőgépet mert állítólag alkalmas drágakő fotózásra. Nagyon részletes képeket csinál meg minden de a kész képen mindig van valami gond. Sok ezer képet csináltam egy kőről nagyon sokféle beállítással de a legnagyobb gond a színekkel van. Fehér háttér, fehér fénnyel különböző beállításokon a háttér sárga vagy halvány rózsaszín de a kő színe megfelelő. A másik verzió hogy a kő színe kicsit sem hasonlít a valós színre, de cserébe fehér a háttér. Na nekem fehér háttér kell valós kő színnel.
Ezekkel a beállításokkal próbálkoztam:
Supermacro
ISO 100
F8.0
10-25 közötti záridő fényhez igazítva
Képminőség Fine
Fehéregyensúlynál pedig minden opciót kipróbáltam.
Hol rontom el vagy hogyan kellene ezt jól csinálni? Milyen beállításokkal kapok vállalható képeket?
Legszívesebben fel sem tettem volna a kérdést, de már a sokezredik kép után ez jutott csak ez jutott eszembe.
És igen jogos a kijelentés hogy ha nem értek hozzá akkor menjek fotóshoz. Ez lenne a legjobb de nekem úgy 400 kép kellene és ez nem lenne olcsó.
Ha valaki kisegítene akkor azt nagyon megköszönném!
Gépen milyen Scene mód van beállítva? Minden okosság ki van kapcsolva (face detection, blink detection stb.)? FinePix color hova van állítva? White balance-nál próbáld a customot.
Egyébként ez a gép szerintem nem lesz erre alkalmas. Mert jobb lenne erre olyan ami tud raw-t.
3.-nak: Igen RGB LED van benne.
4.-nek:Ezek a beállítások vannak: Auto, finom, árnyék, fluoreszcens fény 1-2-3, izzó. Melyik lenne a megfelelő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!