Merjek másfelé dönteni?
Már vagy két napja olvasgatok macro objektív ügyben mert szeretnék egy nagyobbat.Most egy sigma 50mm f2.8 ex dg macro objektívem van de szeretnék picit feljebb lépni árban ami most beleférne az egy 100mm/105mm macro objektív lenne. Elsőnek nagyon jó áron egy sigma 105 f2.8 ex dg macro objektívet találtam de abból még nem tudni lehet e valami aztán nézelődtem tovább hát sajna de 25EFt-al drágábban találtam Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro objektívet ebben már van képstabilizátor meg elméletileg már nem nyúlik ki úgy mint az előző verzió amit találtam hanem belső élességállítású.Azért agyaltam a sigmában mert ezt a márkát ismerem ugye az 50mm verziója van én szeretem amúgy.
Olvastam jó pár tesztet de itt pl az utolsó helyre helyezték és azt írták nem rossz de a többi kicsit jobb [link]
Viszont a 90mm tarmont azt nem szeretném akármennyire is jónak írják a canonból találtam régebbi verziókat 100EFt körül de nem tudom meg találtam egy Tokina 100 mm 2.8 Macro D AT-X Pro [link]
A tokináról egész jókat írtak de nem tudom miért azt érzem,hogy a sigma nevesebb objektív.Szóval mivel hosszútávra tervezek valami jó kéne.
Nem igazán értem, mi a kérdés. Neked jobban számít, milyen márkanév van egy objektívre írva, mint a valós optikai teljesítménye, oké. De mit kezdjünk ezzel? Kúráljunk ki ebből? Vagy nem értem...
Egyébként a makró objektívek általában kétfélék szoktak lenni, jók és nagyon jók. Szóval nehéz melléfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!