Nem tudok dönteni, mi legyen?
Adott egy közepes méretű m4/3 gép kitobjektívvel, pár adapterrel, néhány obival, Utóbbi eszközöket alig használom, időm se sok van, illetve nem olyan élmény (számomra) ezzel a vázzal.
Vennék e helyett egy olcsóbb zsebben elférő 1" szenzoros vázat kitobival, kirándulásra, utazásra stb. megteszi, illetve egy APS-C vagy APS-H régebbi DSLR-t (kihívás miatt), amivel végülis "kreatívkodnék". Lehet hogy többre jönne ki a végén, mintha vennék egy komolyabb vázat a mostani helyett, de rendszeren belül, és akkor marad minden adapter stb.
És ezt nem tudom eldönteni hogy maradjon a mostani rendszer úgy ahogy van vázastól és hagyjam a fenébe a "nagy ötleteimet" (fenti), és akkor ezt viszem mindenhova (esetleg cserélek obikat),vagy vegyek egy komolyabb, nagyobb (méretű, és szenzoros) gépet, de akkor azt szintén, cipelhetem mindenhova.
Hatalmas probléma, tudom... ha a pénz dőlne, nem kéne gondolkoznom rajta sokat, de nem, nem dől, meg kell fontolni mit mire hogy váltok és cserélek le, vagy nem.
Egyébként ajánlott olvasnivaló:
És mondjuk néhány m4/3-os fólió:
Nem tudom, valahogy nem tűnik olyan szörnyűnek egyik sem :)
Az igazság az, hogy nem hiszem, hogy létezik hobbifotós, akit a m4/3 rendszer korlátoz, és hivatásosoknak is tökéletes tud lenni. Ha valami nem stimmel, nem a m4/3 rendszerben lesz a baj, ezt garantálom.
Mi a bajod a m3/4 gépeddel?
1 colos rendszer már nincs amit fejlesztenek is, a Nikon 1 volt ilyen korábban, de nem érdemes olyat venned, a legkisebb vázzal és Panasonic 12-32 vagy 14-es obinál nem lesz kisebb egy használt Nikon 1 szett sem. 1 colos szenzorú kompaktot persze vehetsz, de nem leszel előrébb mint egy szintén zsebre rakható Panasonic GX80, esetleg GX880 + 12-32 palacsinta.
Az APS-C DSLR-t miért preferálod a mostani gépeddel szemben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!