Szeretnék vásárolni egy fényképezőgépet, de nem tudok dönteni melyik legyen? /többi lent/
melyik legyen?? a válaszokat előre is köszönöm
videózásra,fotózásra,STB kéne
Attól függ hogy fotózásra kell e elsősorban.
ha igen akkor a nikon már csak az aps-c miatt is.
A panasonic egy elavult technológia korszerű körítéssel
1 jav.
Na jó az túlzás hogy elavult mondjuk inkább azt hogy túlhaladott.
fotózásról és az apsc- kontra 4/3-adról volt szó...
LOL :)))
Youtube összehasonlító videó alapján sikerült kiszaszerolnod, hogy a Pana jobb?
Kár, hogy a két video valójában nem a gépeket, hanem a kezelőket hasonlítja össze, Nikon jól láthatóan egy amatőr felvétel, a Pana meg egy olyan munka, amibe időt, energiát, és tudást tettek...
(megfelelő szakértelemmel bármelyik kamerával lehet jó munkát végezni, szakértelem nélkül pedig egy több milliós studiókamera is vacak eredményt produkál, de ez gondolom már magas)
Jahhha, te az a totál fogalmatlan vagy, aki ha rábizonyítják, hogy éppen marhaságot beszél, akkor mindig ezzel a mesélj még dumával jössz? :) bocs nem vettelek észre, esett egy kicsit a %-od mióta utoljára kiderült, hogy nem értesz a dolgokhoz.
Felejtsd el, vedd úgy, hogy nem is szóltam, mindenben igazad van!
Na most én mesélek,...:) ( Halljunk szót !)
Mivel a kedves kérdező videózni is szeretne, én feltétlenül lebeszélném a Nikonról. Miért?
A fenti videót, ha figyelmesen végignézzük akkor tetten érhető több esetben a gép bizonytalan autofókusza. De ezt már mások is elismerték, hogy ebből a szempontból a Canon előrébb jár(Csak hogy a dslr gépeknél maradjunk). A jobb(!!!) Canon gépekben már fellelhető a követő autofókusz ami a videózás egyik alapja. A Nikon inkább a fotózás terén vívta ki nem alaptalanul a megérdemelt hírnevét. ( Amihez a híres FM2 analóg gép is hozzájárult, hiszen ez a gép megbízhatóan működik úgy a Himalája csúcsán, mint a sivatagban ).
De szerény véleményem szerint a mozgó képalkotás terén a Panasonic jóval többet tett le az asztalra mint a Nikon. Messze nagyobb múlttal rendelkezik, amiből következik, hogy talán jobban is ért hozzá....Azért a Nikon is ha nem is a lemaradását akarja behozni, inkább nyit a videósok felé is az DL24-500-as gépével aminek csupán az ára nem szimpatikus:)
Van egy kedvenc videóm, amit ezen az oldalon már egyszer-kétszer belinkeltem, ezt most is ajánlanám figyelmetekbe.
PHOTOBOY ρнoтoвoצ csatornájáról aki egy hivatásos fotós és ebben a videójában éppen arról tart értekezést, hogy miért nem való a DSLR fényképezőgép videózásra. Teszi ezt úgy, hogy egy Nikon D800-assal hadonászik a kezében.Viszont amióta láttam Canon 1dx Mark II, és Canon 1DC kamerákkal készített videókat, én innen üzenném Photoboynak, hogy igenis a DSLR való videózásra is!:)
A Panasonicot szerintem meg nem kell bemutatni. A mozgó képalkotás terén óriási múlttal rendelkezik,a Sonyhoz és a Canonhoz hasonlóan, a fotózás terén sincs szégyenkezni valója a 4/3-os rendszere amit követ egy jól bevált irány, bár akik az APS-C -re esküsznek( vagy ne adj isten Full framéra) azok idegenkednek tőle.....és talán le is nézik.....De szerény véleményem szerint a 4/3-as rendszer gyönyörűen bevált erre bizonyíték a rengeteg tesztfotó amit a neten fellelhetünk és magunk is meggyőződhetünk erről mind a flickr.com, vagy a juzaphoto.com...stb..stb.. weboldalakon....
Tehát az elhíresült Photoboy videó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!