Mi az oka annak, hogy az utóbbi években a fotózás is a milliomosok hobbija lett?

Figyelt kérdés

Mikor még gyerek voltam, akkor még úgy hallottam hogy fényképezőt venni azért egy átlag ember megengedheti magának.

Most meg mikor oda jutottam hogy 27 évesen érdekelne a fotózás, elkezdeni sem tudom, mert egy közepes gép is sokmillióba kerül. Nem hogy 40-50 ezer nem elég semmire, de már 400-500 ezer sem. Nem is értem, aki például munka szintjén akar fényképezni (ahogy én is szerettem volna, amíg nem szembesültem az árakkal), az hogy kezd ebbe bele? Honnét köhög ki több millió forintot egyetlen vázra+objektívre?

Rettentően sajnálom, mert rengeteg kreatív, egyedi ötletem lenne, és mobillal is vannak aránylag jó képeim (nem önfényezésből mondom, mások mondták ezt nekem), de semmi esélye így hogy elkezdjek fotózni, a használt D3300 a végállomás 18-55-tel (ami semmire sem elég), egyszerűen bármi komolyabb több milliós tétel, abból meg már autót veszek...

Ez amúgy más országban is így van? Csak mert ehhez képest elég sok fotóst látok komoly géppel dolgozni, és nem hinném hogy minden milliárdos csemetének ez az elsőszámú hobbija...

2023. okt. 24. 01:29
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát akkoriban az F4 az 2500 dollár volt, 1990-ben a hivatalos árfolyam meg 60 és 70 Ft körül volt dolláronként, abból 175 ezer forint jön ki.
2023. okt. 31. 21:46
 32/37 anonim ***** válasza:
20%
Mennyi volt akkor egy panel? 1 millió?
2023. okt. 31. 21:49
 33/37 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem négy fölött. A 90-es évek végefelé nézegettem lakásokat özvegyen maradt szülém közelebb költözéséhez, ugyan nem panelt (az 50-es években épült, a XI., Mezőkövesd útra néző telepen) és egy elemzés szerint akkor voltak minimumon az árak. Ahhoz képest a 90 körüli árak 160 %-on voltak! Reálértékben.

"Az 1988-1990-es ingatlanpiaci csúcs idején Budapesten 7-8 évi átlagkeresetből lehetett megvenni egy átlagos méretű lakást. 1998-ben kevesebb, mint négyévi ..."

2023. nov. 1. 07:13
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

31.-hez: A 90-es évek első felében 23 000 forint volt a fizetésem. Ez olyan jó közepes volt. A végén 80 000 Ft volt, amit kézhez kaptam.

Ehhez arányítsátok a 175 ezret.

2023. nov. 1. 07:17
 35/37 anonim ***** válasza:
77%
Minek arányosítsuk? Valaki bedobta ezt az egymilliós hülyeséget, ez lett kitárgyalva. Most menjünk tovább? Kenyér ára is lehet, meg a szegedi gyors menetjegyének ára, valamint a gőzmozdony és a varrótű.
2023. nov. 1. 08:08
 36/37 anonim ***** válasza:

Nekem egy milla rémlik, de úgy tűnik fals info volt.

akkor is szűk 9 havi fizetés

2023. nov. 1. 08:10
 37/37 anonim ***** válasza:

Nyilván. Mint írtam, szerintem nem is volt akkor senkinek idehaza, csak annak, akinek a cég megvette. Azért az F4 az egy világszerte csodált technológiai magasugrás volt.

Másfelől meg, ha én 10 éve vettem egy húszasért egyet, az a példány is nyilván egyszer volt új, és lehet, hogy valaki itthon fényképezett vele újkorában.

2023. nov. 1. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!