Mi az oka annak, hogy az utóbbi években a fotózás is a milliomosok hobbija lett?
Mikor még gyerek voltam, akkor még úgy hallottam hogy fényképezőt venni azért egy átlag ember megengedheti magának.
Most meg mikor oda jutottam hogy 27 évesen érdekelne a fotózás, elkezdeni sem tudom, mert egy közepes gép is sokmillióba kerül. Nem hogy 40-50 ezer nem elég semmire, de már 400-500 ezer sem. Nem is értem, aki például munka szintjén akar fényképezni (ahogy én is szerettem volna, amíg nem szembesültem az árakkal), az hogy kezd ebbe bele? Honnét köhög ki több millió forintot egyetlen vázra+objektívre?
Rettentően sajnálom, mert rengeteg kreatív, egyedi ötletem lenne, és mobillal is vannak aránylag jó képeim (nem önfényezésből mondom, mások mondták ezt nekem), de semmi esélye így hogy elkezdjek fotózni, a használt D3300 a végállomás 18-55-tel (ami semmire sem elég), egyszerűen bármi komolyabb több milliós tétel, abból meg már autót veszek...
Ez amúgy más országban is így van? Csak mert ehhez képest elég sok fotóst látok komoly géppel dolgozni, és nem hinném hogy minden milliárdos csemetének ez az elsőszámú hobbija...
Egy jó felszerelés régebben is egy vagyon volt.
Az egykori átlag gépnél sokkal jobb fényképező meg ott van a telefonodban!
A ma már átlagos tudásúnak számító Nikon F4 a maga idejében 1 millió forintba került amikor 20 ezer HUF volt egy havi fizetés.
Na akkor osszál szorozzál, hogy mibe került 1990 környékén a fotózás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!